6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Yetiştirici sınıf' ilk meyvelerini verdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008 - 2009 eğtiim öğretim yılında başlattığı 'Yetiştirici Sınıf' adı altındaki okum yazma seferberliği, Balıkesir'in Edremit ilçesinde meyvelerini vermeye başladı.

Uygulama kapsamında 12 Ocak günü 10 - 14 yaş grubu çocuklar 8 - 10 haftalık eğitimlerine başlayacak.

Balıkesir ili genelinde sadece Edremit ilçesinde gerçekleştirilebilinen projenin Gazi İlköğretim Okulu'nda başlayacağı öğrenildi.

Uygulama kapsamında, hiç okula gitmemiş olan okul çağındaki çocuklar yaklaşık 10 haftalık eğitim süreçleri sonucunda, ait oldukları sınıflara yerleştirilerek aradaki açık kapatılacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazi İlköğretim Okulu'nun ikinci binası onarıldı ve eğitime hazır hale getirildi. Hazırlanan 20 kişilik sınıflarda 1-3/A ve 4 - 5 grubu olarak eğitime başlanacak ve sınıfların öğretmenleri ise, emekli sınıf öğretmenleri olacak.

İlçedeki eğitim düzeyi çok düşük olan ve çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu İbrahimce Mahallesi'ne ağırlık verildiği öğrenilirken, mahallede okuma yazma seferberliği çağrılarını İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptı. Aylardır kahvehane kahvehane dolaşarak velilere seslenen emniyet amirlerinden Aydın Yılmaz, çok sayıda aileyi ikna etti. Okul Müdürü Nazan Özateş'in de yoğun çaba göstermesiyle birlikte, hiç okula gitmemiş 50'nin üzerinde çocuk okula kayıt yaptırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sonra projeye bir destek te Edremit Belediyesi'nden geldi ve kayıt yaptıran öğrencilere okul formaları ile kırtasiye malzemeleri alındı. Diğer ihtiyaçların ise, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın'ın talimatı ile Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan temin edileceği öğrenildi.

Okul müdürü ve projenin sorumlusu Nazan Özateş, formalarını giydirdiği yeni öğrencileri ile birlikte katkı sağlayan kurumlara teşekkür ziyaretlerinde bulundu. İlk olarak Kaymakam Şefik Aydın'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, daha sonra belediye Başkanı Yunus Bozbey, İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'ı makamlarında ziyaret etti. Müdür Özateş, projenin hayata geçirilmesinde en önemli katkıları olan yetkililere teşekkür etti.

Projenin tüm hazırlıklarının tamamlandığını kaydeden okul müdürü Nazan Özateş, 12 Ocak Pazartesi günü okul bahçesinde gerçekleştirecekleri tören ile birlikte yeni binada eğitime başlanacağını söyledi.

Bu arada, yaşı okul çağı dışında olan gençlere de, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından okuma yazma kursları açılacağının altını çizen Özateş, "Aylardır bu çalışmayı yapıyoruz. Emniyet Müdürlüğü tarafından amir Aydın Yılmaz yönetiminde kurulan ekipler, internet kafelerde ve dışarıda yaptıkları denetimlerde, okul çağında olup okula kaydolmamış çocukları bizzat okul müdürlüğümüze getirdiler. Biz okul müdürlüğü olarak kayıtlarını yaptık. Belediye Başkanımız Yunus Bozbey, öğrencilerin okul formalarının temininde yardımcı oldu. Emniyet Müdürümüz Cumali Topaş, velilerin bilinçlendirilmesinde mahalleye düzenlediği ziyaretlerde çok etkili oldu. Kaymakamımız Şefik Aydın, okulumuza ve Roman vatandaşlarımıza karşı çok ilgili ve onların sorunlarını mutlaka çözüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Atanur Çağlayan, ek binamızın onarımını hemen sağladı ve eğtim yuvamızın oluşmasını sağladı. Bu yüzden hepsine çok teşekkür ediyoruz. Yaşı okul çağı dışında olan gençlere ise, Halk Eğitimi Merkezi tarafından okuma yazma kursu açılarak onların da eğitim almaları sağlanacaktır. Bu kurslarımız, halen okulumuzda Salı ve Perşembe günleri saat 18 ile 21.00 arasında devam etmekte olup, 39 gençle ilgili 13 Ocak Salı günü yeni kurslar açılacaktır. Tüm problemlerin kökünde eğitimsizliğin olduğunu biliyoruz. Öyle ise, biz eğitimciler olmak üzere herkes bu eğitim hareketini en azından desteklemek durumundadır. Sorunları yok sayarak değil, çözerek ortadan kaldırmak istiyoruz. Emeği olan herkese teşekkürler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 19:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?