3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

YGS'de hatalı soru iddiası

YGS'DE HATALI SORU İDDİASI

Pazar günü yapılan YGS'de bir sorunun hatalı olduğu iddia edildi. Özel bir dersanede Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Mustafa Kuvancı, ÖSYM'ye itiraz ettiğini bildirdi.

Balıkesirli Türkçe öğretmeni Mustafa Kuvancı, 27 Mart 2011 tarihinde yapılan YGS'de Türkçe sorularından birinin hatalı olduğunu iddia etti. Kuvancı, "Soruda anlatım bozukluğu olan cümle sorulmakta ve doğru cevap olarak A seçeneği verilmektedir. A seçeneğinde anlatım bozukluğu olduğu doğrudur. Ancak E seçeneğinde de anlatım bozukluğu vardır. Bu seçenekte 'Yarı yıl tatilinde yapılacak olan Amasra gezisi ertelendi' ifadesinde 'olan' sözcüğü gereksiz kullanılmıştır. 'Yapılacak' ve 'olan' kelimelerinde fiilimsiyle kurulmuş bir sıfat tamlaması vardır ve burada bir fiilimsi yeterlidir. Ayrıca 'ol-' yardımcı fiili cümlede gereksiz kullanılmıştır. İkinci olarak C seçeneğinde 'Konuşmasına başlamadan önce dinleyicilere şöyle bir baktı' cümlesinde 'başlamadan' sözcüğünde zaten 'önce' anlamı vardır. Dolayısıyla bu cümledeki 'önce' sözcüğü de gereksiz kullanılmıştır" dedi.

İtiraz dilekçesini ÖSYM'ye gönderdiğini belirten Mustafa Kuvancı, sorunun yanlış olduğunu, bundan dolayı iptal edilmesi gerektiğini bildirdiğini kaydetti.

YGS'DE HATALI SORU İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 19:53:05
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 11:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?