6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yıllardır süren geleneksel yemek

Balıkesir’in Edremit ilçesine yerleşen Çanakkale’nin Yenice ilçesinden gelen vatandaşlar, bu hayırı 9 yıldır aralıksız olarak sürdürebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Soğucak köyünden gelen, binlerce kişi Tuzcumurat Mahallesi Diş Hastanesi önünde düzenlenen hayır yemeğinde bir araya geldiler.

Osman Özen, öncülüğünde Veli Gözden, Hasan Bozan, Yunus Ay ve iş adamlarının desteği ile düzenlenen hayıra, Belediye başkan vekili Muharrem Terzioğlu, İlçe müftüsü Ramazan Tekin, MHP ilçe başkanı Halil Can, Körfez Çanakkaleliler Derneği Başkanı Efrahim Alkanlı, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alpaslan, Terziler Odası Başkanı Ali Madanoğlu,Şoförler Odası Başkanı Ahmet Dut Tuzcumurat Mahallesi Muhtarı İsmail Akçay, il genel meclis üyesi Ümmet Gökdağ ve daire amir müdürleri katıldılar. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı ve geleneksel olarak düzenlenen hayırın bu yıl 9.’nun düzenlendiği öğrenildi.

2 dana, 2 koyun, 15 kazan keşkek, 20 kazan pilav, 400 adet ev ekmeği ve çeşitli yemek ikramı yapıldı. Özenle hazırlanmış yemekleri Edremitlilere ikram eden Soğucaklı mahalle sakinleri, destek olanlara teşekkür ederlerken, ilginin sevindirici olduğunu belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 17:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?