5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Yılmaz Erdoğan’ın davası düştü

YILMAZ ERDOĞAN’IN DAVASI DÜŞTÜ

Ünlü tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan’ın posterlerini geçtiğimiz yıl ilçenin farklı yerlerine asan ve Yılmaz Erdoğan tarafından mahkemeye verilen Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul’un davası sonuçlandı. Başkan Yurdakul, mahkeme sonucunda davanın düştüğünü açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul ve bağlı diğer sendika başkanlarının protesto eylemi amaçlı olarak sanatçının posterlerini umumi tuvaletlere asması Erdoğan’ı kızdırmış ve olayın ardından Yılmaz Erdoğan da yasal haklarını kullanarak suç duyurusunda bulunmuştu. Başkan Yurdakul, bu nedenle birkaç kez Savcılıkta ifade vermiş ve duruşmalara da Erdoğan’ın avukatları vekil olarak katılmıştı.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Tiyatro Sanatçısı Yılmaz Erdoğan’ın kamuoyu ile paylaştığı ‘Kanadı Kırık Güvercinden Mektup’ adlı yazısında sarf ettiği sözlerini protesto etmek için geçtiğimiz yıl Edremit’teki bir umumi tuvalet binasına Yılmaz Erdoğan posterlerini asmış ve kamuoyunun dikkatini çekmişti.

 

DAVA DÜŞTÜ AMA BAŞKAN YURDAKUL SUSMADI

Yılmaz Erdoğan ile sendika başkanı Hüseyin Yurdakul’un davası bugün Edremit Adliyesi’nde yeniden görüşüldü. Duruşma sonrasında Edremit’te bulunan Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 No’lu Şube Binasında İHA’ya konuşan başkan Yurdakul, davanın düştüğünü açıkladı. Yurdakul, Yılmaz Erdoğan’a seslenerek bazı isteklerde bulundu. Başkan Yurdakul, “Türkiye’de var olan kardeşlik duygularına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine zarar vereceğini düşünerek kendisinin posterlerini Edremit Faruk Serpil Parkı’nın değişik yerlerine asmıştık. Bu düşüncelerinden vazgeçmesi için de çağrıda bulunmuştuk. Bu çağrılarımıza kulak verip gözden geçireceğine, bizi mahkemeye verme seçeneğini kullanmıştı. 8 aydır da Yılmaz Erdoğan’ı şikayeti üzerine Edremit Adliyesi’nde yargılanıyorduk. Yılmaz Erdoğan’ın davadan vazgeçmesi nedeniyle bu dava beraatla sonuçlandı. Kendisine yine buradan sesleniyoruz. Kendisini milyonlar izlemektedir ve bu yoldan da kendisi çok önemli bir servetin sahibidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ekmeğini yiyen, suyunu içen bir insanın, bu ülkenin bayrağına, vatanına, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine sahip çıkması gerekir. Kamuoyunun önünde olan bu gibi insanların topluma iyi mesajlar vermesi lazımdır. İma edici söylemlerden, sevilen sanatçılarımızın şiddetle uzak durması lazımdır. Biz sanatçımıza buradan sesleniyoruz; Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Teşkilatı olarak, sanatçımızın bu ülkede kazandığı paraların bir kısmını Şehit Aileleri Derneği’ne bağış yapmasını istiyoruz. Sayın Yılmaz Erdoğan bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde her hangi bir Şehit Aileleri Derneği’ne veya Gazi Aileleri Derneği’ne 1 kuruş bağışınız var mıdır? Yoksa sizi acilen, şu hassas günlerimizde bu ülkede Türk Milleti’nin kazandığınız paraların bir kısmını sembolik olarak Şehit Aileleri ve Gazi Aileleri Derneği’ne bağış yapmaya çağırıyoruz ki, biz de Türkiye Cumhuriyeti’ni ne kadar sevdiğinizi görelim ve terörü, PKK’yı açık şekilde lanetlediğinizi görmek istiyoruz. Saygılar sunuyoruz” diye konuştu.

YILMAZ ERDOĞAN’IN DAVASI DÜŞTÜ
YILMAZ ERDOĞAN’IN DAVASI DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 17:57:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 20:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?