7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yine şüpheli çanta paniği

Balıkesir'de, bir bankanın ATM cihazındaki spor çanta bomba olabileceği şüphesiyle paniğe yol açtı. Yapılan kontrolde çantanın boş çıkması herkesi rahatlattı. 

Edinilen bilgiye göre, bu gece saat 21.00 sıralarında çarşı merkezinde devriye gezen mahalle bekçileri, Anafartalar Caddesi üzerindeki HSBC şubesinin ATM kulübesinde yere bırakılmış bir çanta fark etti. Şüphe üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken polis, ana arteri yaya ve araç trafiğine kapattı. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alınırken, olay yerine gelen TEM ekipleri ve bomba uzmanı şüpheli çantaya yaklaşmadı. Üzerine özel zırhlı elbisesini giydikten sonra banka ATM'sine giren bomba uzmanının yaptığı inceleme ve kontrolde paniğe yol açan çantanın boş olduğu anlaşıldı. 

Patlayıcı bir maddenin olmaması herkese rahat bir nefes aldırırken, içinden boş kargo poşetleri çıkan spor çanta incelenmek üzere emniyete götürüldü. Bu arada, dış cepheyi gören bankanın güvenlik kameralarındaki kayıtların inceleneceği, şüpheli çantayı bırakan ya da unutan kişi veya kişilerin kimlik tespitine çalışıldığı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 03:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?