3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yoksul vatandaşların maaş kuyruğu

Balıkesir'de fakir ve sakat aylığı alan vatandaşlar, PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 3 ayda bir ödenen 250 YTL'lik maaşlarını almak için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren vatandaşlar, uygulamanın daha sağlıklı hale getirilmesini istedi. 

Balıkesir'deki merkeze bağlı köylerden gelen vatandaşlar, maaşlarını çekebilmek için PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 250 YTL'lik üç aylık maaş için köylerinden gelerek kuyruğa giren vatandaşlar, paralarını alırken zorluk çektiklerini, bazen günlerce kuyrukta beklediklerini söyleyerek duruma tepki gösterdi. 90 yaşlarındaki Fatma Gümüş, köyde yalnız yaşadığını, maaşını alabilmek için kuyrukta beklemekten başka çaresi olmadığını ifade etti. 3 ayda bir aldığı 250 YTL'den başka geçim kaynağının olmadığını da anlatan yaşlı kadın, yetkililerden kömür yardımı yapılmasını rica etti. 

Yoksul ve sakat aylığı için çekilen kuyruk çilesinde istenmeyen manzaralar yaşanırken, vekaletname alarak sırada bekleyen vatandaşlar da uygulamaya tepki gösterdi. Ramazan ayında birçok kişinin oruçlu olduğunu söyleyen vatandaşlar, yaşlıların üç kuruş için günlerce kuyrukta bekletildiğini dile getirdi. 

Bu arada, yaşlılar arasında sağlık durumu iyi olmayan vatandaşların maaşlarını sıra beklemeden çekmelerine izin verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?