6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yoksullar için kredi bütçesi

Balıkesir İl Genel Meclisi'nin (İGM) Haziran ayı toplantılarında yoksullar için, "mikro kredi" bütçesi oluşturuldu.

Komisyon tarafından hazırlanan rapor oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, yerel mecliste İl Özel İdare bütçesinden, "yoksullara mikro kredi verilmesi projesi" için 50 bin TL. bütçe ayrılması kararlaştırıldı. Bununla ilgili seçilecek 3 İGM üyesinin kredi desteğinin verileceği kişilere yönelik incelemeler yapması da karara bağlandı.
Mehmet Akif Okur'un başkanlığında toplanan yerel mecliste, Gönen çayındaki kirliliğin tespiti yapıldı. Bununla ilgili Çevre Sağlık Komisyonu ile Tarım Hayvancılık Komisyonlarının yapmış oldukları incelemelerde, çayın suyunda bulanıklık ve koku tespit edildiği bildirildi.

CHP'den Gönen İGM Üyesi İbrahim Erdal Arcan, Gönen ve çevresinde bulaşıcı hastalıklar ve solunum yolu kanserleriyle ilgili bir çok kişinin şikayetçi olduğunu, sulanmakta olan 100 bin dönümün üzerinde arazinin bulunduğu bölgede insan sağlığı ile tarım alanlarının zarar gördüğünü belirterek Gönen çayındaki kirlilikle alakalı önlemler alınması gerektiğini söyledi. CHP İGM Üyesi Namık Havutça da, Gönen barajının ilk defa bu sene yağan yağmurlardan dolayı taştığını söyledi. Balıkesir İGM'de 2008 yılı bütçe kesin hesapları da oylandı.

Buna göre, 2008 yılı için toplam bütçe ödeneğinin 112 milyon 973 bin 943,15 TL. olduğu, ancak, bütçe gideri toplamının 76 milyon 473 bin 752,80 TL. olarak gerçekleştiği, bu ödenekten, "mevzuat gereği" 7 milyon 271 bin 66 bin,45 TL.'nin iptal edildiği, 29 milyon 229 bin 123,90 TL. ödeneğin ise 2009 mali yılına devredildiği bildirildi. Öte yandan, bütçe ile tahmin edilen 2008 yılı gelirleri kesin hesap kalemlerinde 2008 yılı tahsilatı 84 milyon 928 bin 963,54 TL. olarak gerçekleşti. Taşınır mal kesin hesabıyla ilgili düzenlenen cetvele göre 8 milyon 400 bin 684,58 TL.'nin 2009 yılına devrettiği bildirildi. İl Özel İdaresi'nin 2008 mali yılı kesin hesabı ve demirbaş kesin hesabı komisyonlarca da uygun görülürken, kesin hesap raporları oy birliğiyle kabul edildi.

İGM toplantısındaki diğer gündem maddeleri arasında yer alan maddeler de oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, Susurluk İlçesi Kepekler Termal Turizm ve Alternatif Turizm Alanları Koruma, Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği'ne İl Özel İdaresi'ni temsil etmek üzere Hüseyin Hızlıoğlu ve Niyazi Sarı seçildi. Sındırgı İlçesi Hisar Alan Termal Turizm ve Alternatif Turizm Alanları Koruma, Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği'ne İl Özel İdaresi'ni temsilen Muhammet Girgin, Muhammet Susan, Avni Oral ve Mehmet Çetin seçildi. Son olarak da, Bigadiç İlçesi Hisar Alan Termal Turizm ve Alternatif Turizm Alanları Koruma, Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği'ne İl Özel İdaresi'ni temsil etmek üzere Recep Hitay ve Resul Bintepe seçildiler.

KENT KONSEYLERİNE ÜYE SEÇİMİ
Öte yandan, Balıkesir İGM'nin gündem maddeleri arasında Balıkesir ve Bandırma kent konseyleriyle ilgili üye seçimi de yapıldı. Buna göre, Bandırma İlçesi Kent Konseyi'ne Ahmet Oktay, Talip Yıldız, Namık Havutça, İsmet Koçyiğit ve Ahmet Göçmez seçildi. Ayrıca, Bandırma ilçesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli heyetine hayırsever üye olarak Halife Kara'nın seçilmesi kararlaştırıldı. Balıkesir İli Kent Konseyi'ne ise AK Parti'den İGM başkanı M. Akif Okur, Türkan Buğra, Recep Şeker ve Şükrü Güneş ile MHP'den Eyüp Soner Demirel, Veysel Çiftçi ve Şani Erdal seçildiler. İGM toplantısı, başkan Mehmet Akif Okur'un kısa teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 10:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?