6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yoksullara bir kamyon yardım

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde hizmet veren Körfez Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Havran ilçesi ve köylerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir kamyon giysi yardımı yaptı.

Havran ilçe merkezi ile Taşağarası, Kobaklar, Fazlıca köyleri ile Edremit'in Kadıköy beldelerine giden dernek yönetimi, bir süredir vatandaşlardan toplanan ve kullanılmayan 1 kamyon dolusu ikinci el kıyafeti ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Dernek Başkanı Mustafa Erol, "Biz yardım ve bağış alamazsak ihtiyaç sahiplerine de ulaşamayız. Saygıdeğer iş adamlarımızdan ve tüm hayırsever vatandaşlarımızdan ricamız, yardım kuruluşlarına zaman zaman az da olsa bağışlar yapsınlar. Aldığımız yardımların son meyvesini işte görüyorsunuz. Kısa sürede halktan topladığımız ikinci el giysileri bu kış gününde soğukla mücadele eden ihtiyaç sahibi halkımızın ayağına götürdük. Bu ve benzeri yardımları 7 gün 24 saat kabul ediyoruz. Sadece bize ulaşın yeter. Bazı hayırsever işadamlarımızın sayesinde birkaç zor durumdaki aileye kömür yardımlarımız sürüyor. Edremit'in Gazicelal Mahallesi'nde bir ailenin barındığı evin yıkılan çatısını onardık ve evin iç tadilatları da bitmek üzere. Bu ev geçtiğimiz aylardaki sel felaketinde büyük hasar görmüştü. Evin, tüm eşyaları da kullanılamaz hale gelmişti. Evin eşyalarını da, derneğimizin imkanları ile ve hayırseverlerin destekleri ile yenileyeceğiz. İhtiyaç sahibi bir aileye de bizim vasıtamız ile siz ulaşın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 15:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?