6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yol çilesi bitmiyor

Balıkesir-İzmir Karayolu, yol genişletme çalışması sebebiyle saatlerce trafiğe kapalı kaldı. Kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu oluşan yolda mağdur kalan araç sürnücüleri ve yolcular yetkililere tepki gösterdi.

Balıkesir-İzmir Karayolu'nun 35. kilometresinde gerçekleştirilen yol çalışmaları sebebi ile yol trafiğe kapanınca, yolcular saatlerce yollarda mahsur kaldı. Yaklaşık 1 haftadan beri sık aralıklarla uzun süre trafiğe kapalı kalan yolda kilometrelerce uzunluğunda araç konvoyları oluşurken, Balıkesir-Bursa bağlantılı İzmir-İstanbul yolu adeta çileye dönüştü.

Dinamit kullanılarak yol açma çalışmalarının sürmesi sebebi ile ana arter çift yönlü olarak saatlerce trafiğe kapalı kaldı. Çanakçı Mevkii olarak bilinen yerde yapılan yol çalışmaları sebebi ile oluşan konvoy kilometrelerce uzarken, Balıkesir'e dayanan konyvoyun diğer ucu ise Manisa'nın Akhisar ilçesine kadar uzandı. İstanbul-Bursa-Balıkesir-İzmir güzergahında saatlerce bekleyen sürücülerden bazıları Bigadiç ve Sındırgı ilçeleri üzerinden geçmeyi tercih etti.

Konvoya takılı kalan vatandaşlar bu çilenin biran önce bitmesini istedi. Yetkililere seslenen sürücüler, bu yolun 1 haftadır çalışma sebebiyle aralıklarla kapandığını öğrendiklerini, yetkililerin yolun kapanacağı saatlerde vatandaşları uyarması gerektiğini söyleyerek tepki gösterdiler. "Bu çağda böyle bir uygulama yapılmaz" diye tepkilerini dile getiren vatandaşlar, yol çalışmasının dinamit patlatarak değil iş makineleri marifetiyle yapılması gerektiğini belirtirken, Balıkesir bölgesinin batının şarkı olduğundan dert yandılar.
Yetkililer, yol genişletme çalışmalarıyla ilgili olarak başlatılan bu çalışmaların bir süre daha devam edeceğini, Balıkesir-İzmir Karayolunun çift yönlü olarak aralıklarla trafiğe tamamen kapatılacağını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 12:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?