7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yollar göle döndü

BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Balıkesir'de dün gece başlayan yağmur etkili oldu. Özellikle sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli yağış bir sitenin istinat duvarının yıkılmasına yol açtı.

Meteorolojinin yayınladığı ihbarla paralel olarak Balıkesir il merkezinde bu sabah ve öğle saatlerinde şiddetli yağış meydana geldi. Aralıklarla devam eden yağmur zaman zaman şiddetini artırırken şehir merkezindeki birçok bölgede geniş su birikintileri meydana geldi. Özellikle Adnan Menderes Mahallesi'nde bölgenin coğrafi yapısı itibariyle de yağış sebebiyle sel suları oluştu. Yüksek rakımlı mahalleden akan sular Balıkesir-Edremit yolunda ana arteri göle çevirdi. Yol kenarlarına yapılan yağmur suyu drenaj kanalları sayesinde biriken sular kısa sürede kanallardan akarak Çay deresine tahliye olunca yollar yeniden normale döndü. Adnan Menderes Mahallesi 141. Cadde üzerinde bulunan Kaya Sitesinin 5 katlı olan A bloğunun bahçesindeki istinat duvarı, şiddetli yağışın etkisiyle yıkıldı. Caddeye devrilen duvar parçaları site sakinleri tarafından temizlendi. Görevli ekip gelmeyince kürek, süpürge ve el arabasıyla caddeye çıkan site sakinlerinden bir aile yola saçılan duvar parçalarını temizlemek için çaba sarf etti. Yağmur sularıyla kaplı olan yolda kimsenin yardım etmediği aile her yağışta sitenin girişinden bastıran yağmur sularının bahçeye girip istinat duvarlarının altından yol bulduğunu, duvarın nihayet bu yağışta dayanamayıp yıkıldığını belirterek site girişine drenaj yapılmasını istediler.

 

METREKAREYE 16 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Kısa süren şiddetli yağış sebebiyle Bahçelievler Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi ve Hasan Basri Çantay Mahallesi'nde bazı binaların garaj olarak kullanılan bodrum katları yoğun su geçişleri sebebiyle su altında kalırken itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Meteoroloji yetkilileri bugün aralıklarla devam edecek olan yağışların yarından itibaren bölgeyi terk edeceğini bildirdi. Balıkesir il merkezinde bugün öğleye kadar gerçekleşen sağanak yağmurda metrekareye 16 kilogram civarında yağış düştüğü öğrenildi. Öte yandan, son 3 gündür düşük olan hava sıcaklıklığının da yarından itibaren artacağı, soğuyan havanın yeniden ısınacağı bildirildi.

BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
BALIKESİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 15:50:01
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 16:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?