6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yolunu kaybeden pelikan adaya sığındı

Marmara İlçesi'nde, denizde yolunu kaybeden bir pelikan adaya sığındı. Zamanla alıştığı insanların elinden beslenen pelikan, kedilerle de iyi dost oldu. 

Yaklaşık 1.5 yıl önce Marmara Denizi'nde yolunu kaybeden 2 yaşlarındaki pelikan, Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne sığındı. Burada balıkçıların bir süre bakıp beslediği dev balıkçıl kuşu, zamanla insanlara alışınca ilçeden ayrılmadı. Balıkçıların "Osman" adını taktığı balıkçıl, adına da yabancılık çekmeden alıştı. 

Pelikan, yemek zamanında sahilde balıkçılar tarafından besleniyor. Kedilerle de sıkı dostluk kuran pelikan, balıklarına kimseyi yanaştırmıyor. Yemek yerken balıklarına ortak olmak isteyen kedilerle adeta meydan savaşına giren pelikanı görenler, onun evcilliğine ve hırçınlığına şaşırıyor. 

Adalı balıkçılar, pelikanı 2005 yılında yine yaz mevsiminde sahilde bulduklarını, bulduklarında rahatsız olan yabani kuşu iyileştirdiklerini söyledi. 

Şimdi ise pelikana oldukça alışan Marmaralılar, ondan ayrılmak istemiyor. İlçede istediği gibi gezip dolaşan pelikan, adaya gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı oluyor.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 13:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?