7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yunan Büyükelçisi Balıkesir'de

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotios Jean Xydas, Balıkesir'de temaslarda bulundu. Vali ve Belediye Başkanını ziyaret eden Xydas, yerel seçimde MHP'den belediye başkanı seçilen İsmail Ok'a başarı dilerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yakın arkadaş olduklarını söyledi.

İLK DİPLOMATİK ZİYARET
Balıkesir'deki temaslarında ilk olarak Vali Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ülkesi Yunanistan'a giderken Ankara-Atina arasındaki yolculuğunda sürekli Balıkesir'den geçtiğini ve bu kenti sevdiğini söyleyen büyükelçi, Vali Hatipoğlu'na bir şilt verirken, Vali Hatipoğlu da büyükelçiye Balıkesir kolonyası hediye etti. Daha sonra belediyeye geçen büyükelçi, başkan Ok ile görüştü. Göreve başladıktan sonra ziyaretçi akınına uğrayan İsmail Ok'un, Balıkesir Belediye Başkanı olarak ilk diplomatik ziyaretçisi Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotios Jean Xydas oldu.

Samimi bir havada geçen ikili görüşme sırasında yeni seçilmesinden dolayı İsmail Ok'u kutlayan ve başarı dileyen Yunan Büyükelçi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yakın arkadaş olduklarını belirttiği İsmail Ok'a, "Sizinle de iyi arkadaº olacağımıza inanıyorum" dedi.

Midilli Adası'nda yaşayan annesini ziyaret için Balıkesir'den geçen Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotios Jean Xydas'ın ziyaretinde ülkesinin İzmir Başkonsolosu Chara Sholarikou da hazır bulundu. Büyükelçi Xydas, "Seçimlerden sonra, yeni belediye başkanını ziyaret etmekten ve tanımaktan dolayı çok mutluyum. İzmir Başkonsolosu ile birlikte bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Sizin şehrinizin vatandaşlarının elçilikle ilgili işlemleri İzmir Başkonsolosunun görev alanına giriyor. Bu yüzden sizleri tanıştırmak isterim" dedi.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN
Yunanistan Büyükelçisi'nin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Ok, henüz, "çiçeği burnunda" bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Başkan Ok, "Çiçeği burnunda bir belediye başkanının ilk diplomatik ziyaretçisisiniz. Bunun için de ayrıca anlamlı bir ziyaret, çok mutlu oldum. Türkiye ve Yunanistan iki komşu ülke. Ancak, Balıkesir de il olarak Yunanistan'a ayrıca komşu, bu yüzden derin bağlantılarımız var. Sizleri şehrimizde görmekten dolayı çok mutlu oldum" dedi.

Annesinin hala Midilli adasında yaşadığını ve 13 yıldır Midilli'ye giderken Balıkesir'den geçtiğini söyleyen Büyükelçisi Fotios Jean Xydas, "Ayrıca Sayın Bahçeli de yakın arkadaşımdır, bunu belirtmek isterim. İnşallah, sizinle de çok yakın arkadaş oluruz" dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Ok, Yunanistan Ankara Büyükelçi Fotios Jean Xydas ve İzmir Başkonsolosu Chara Sholarikou'ya 2008 yılında hayatını kaybeden Balıkesirli minyatür sanatçısı Nusret Çolpan'ın, "Balıkesir Minyatürü"nün bulunduğu şilt verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 16:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?