3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yunanlı damat nikahı birbirine kattı

Türk kızı Seval’le nikâh masasına oturan Yunan Mihalis Kutsakiozis babası için saygı duruşu isteyince gelin salonu terk etti. Bunun üzerine damat ortalığı birbirine kattı

Ayvalık’ta Türk kızı Seval Kelebik ile subay olduğu ileri sürülen Yunan damat Mihalis Kutsakiozis’in nikâhı, olaylı bitti.

Kelebik ile Kutsakiozis dün saat 14.00’te Ayvalık Belediyesi Nikâh Salonu’nda tören için masaya oturdu. Nikâh memurunun “Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” sorusuna gelin Kelebik, önce ‘Hayır’ dedi. Salonda bir anda gülüşmeler oldu, bu durum şaka olarak algılandı. Ardından Kelebik, ‘Evet’ diye cevap verdi. Yunan damat Mihalis Kutsakiozis’in de ‘Evet’ demesi üzerine, imzalar atılarak çiftin nikâhları kıyıldı.
Nikâhın kıyılmasının ardından geline bir sürpriz hazırladığını söyleyen damat Kutsakiozis, davetlilere kendisini beklemelerini istedi. Dışarı çıkan damat Kutsakiozis, elinde babasına ait olduğunu ve Atina’dan getirdiğini ileri sürdüğü fotoğrafları masanın üzerine bırakarak, “Babamı savaş öncesinde Türkler öldürdü. Anısı önünde saygı duruşunda bulunalım” dedi. Kutsakiozis’e tepki gösteren gelin Seval Kelebik salonu terk etti. Gelinin arkasından giden damat Kutsakiozis, bir süre sonra tekrar salona dönerek parmağındaki alyansını çıkarıp tekmeyle fırlattı. Bağırıp çağırmaya başlayan Mihalis Kutsakiozis, ortalığı birbirine kattıktan sonra salondan ayrıldı. 

Gelin eve kapandı
Olaylı nikâhtan sonra damat Kutsakiozis’in Midilli’deki evine gittiği öğrenildi. Evine kapanan gelin Kelebik de “Hemen boşanma davası açacağım” diye konuştu. Damadın bir nevi ayin yapmak istediğini söyleyen Kelebik, “Burası Türkiye, yapması gerekiyorsa bunu kendi memleketinde yapacak. Eğer ki, kendi memleketinde yapsaydı ben de çok rahat bir şekilde saygı gösterirdim. Ama burası Türkiye ve buradan kız alıyor. Onun burada böyle bir şey yapması mümkün değil. En azından izin istemesi gerekirdi” dedi.

Kutsakiozis’in, nikâha gelen konuklara ‘Siz kültürsüz Türklersiniz’ diye hakaret ettiğini belirten Kelebik, “Bu sözleri sarf edince ben de salonu terk ettim. Çok şaşkın ve üzüntülüyüm” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 10:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkekec IP: 85.98.147.xxx Tarih : 6.04.2008 10:48:48

türk kızımız, yunanlı damadın ne olduğunu imza atana kadar anlamamış mı ? Nikahtaki davetlileride esefle kınıyorum. Damat beye istediğini vermedikleri için!! en azından rahatlardı. hastanede ama rahat olurdu.