7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yunanlı hırsıza sınır dışı

YUNANLI HIRSIZ SINIR DIŞI EDİLDİ

Yaklaşık bir ay önce Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine gelerek, bir kuyumcudan pahallı bir yüzüğü çalan ama kuyumcu dükkânında bulunan güvenlik kameraları sayesinde kısa sürede yakalanıp, cezaevine konulan turist kadın Vasiliki Vunatsi (38), önceki gün sınır dışı edildi.

Ayvalık ilçesinde yaklaşık bir ay önce turistik gezi yapma amacıyla Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan gelen Vasiliki Vunatsi adlı kadın, Ayvalık’ta bir kuyumcudan pahallı bir yüzük çalmış ve kuyumcu dükkânında bulunan güvenlik kameraları sayesinde kısa sürede yakalanmıştı. Yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Burhaniye Cezaevi’ne konulmuştu. Yunanlı kadın önceki gün Burhaniye Cezaevi’nden alınarak, Ayvalık’a getirildi ve yapılan işlemler sonrasında, ülkeden sınır dışı edildi.

Yunan vatandaşı olan Vasiliki Vunatsi Türk makamları tarafından tutuklanmasının ardından, Yunan Büyükelçiliği ve Yunan Konsolosluğu’nun girişimleri sonucunda başlatılan diplomatik çabalar sonrası Yunanlı kadın yaklaşık bir ay kaldığı Burhaniye Cezaevi’nden önceki gün çıkarıldı ve sınır dışı edilmek üzere Ayvalık’a getirildi.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı görevlilerin nezaretinde sınır dışı işlemleri yapıldıktan eşi ve yakınları tarafından teslim alınarak, Yunanistan’ın Midilli Adası’na götürüldü. Vasiliki Vunatsi’nin kendi ülkesindeki kanunlarca cezalandırılıp, cezalandırılmayacağı ise Ayvalık’lı vatandaşların merak konusu oldu. İddialara göre; Yunanlı kadına, halk dilinde ‘Çalma Hastalığı’ olarak bilinen Kleptomani teşhisi konulduğu ve bu yüzden de psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tutuklu kalmasının sakıncalı olabileceği endişesiyle sınır dışı edildiği belirtiliyor.

YUNANLI HIRSIZ SINIR DIŞI EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 23:47:00
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 09:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?