3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yunanlı işadamları fabrikaları gezdi

Aydın'daki bir firmanın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 30 Yunanlı zeytin yağı fabrikası sahibi, Balıkesir'in Gömeç ve Ayvalık ilçelerindeki yağ fabrikalarını gezdi. Gömeç Belediyesi'ni de ziyaret eden konuklar yöreyi ve makineleri çok beğendiklerini söyledi. 

Aydın'daki Hakkı Usta firmasının davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve 6 iş kadınının da aralarında bulunduğu 30 Yunanlı, Gömeç ve Ayvalık'da Tariş'e ait zeytin yağı fabrikalarını gezdi. Aydınlı firmanın yaptığı makineleri inceleyen Yunanlılar, makineleri ve yöreyi çok beğendiler. Gömeç ziyareti sırasında Belediye Başkanı Naim Kocabıyık konuklara Atatürk kayalıkları posteri hediye etti. Gömeç Tariş Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Ali Uzun, konuklara fabrikayı gezdirdi. Yunanlılar Gömeç meydanında bir gezinti yaptı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Daha sonra Ayvalık'a geçen heyet, burada da Tariş'e ait zeytin yağı fabrikasını gezdi. Ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirten Yunanlılar, Ayvalık ziyaretinin ardından Kuşadası'na hareket etti. 3 günlük ziyaretin 2 gününü Aydın'da geçirecek olan heyet burada Hakkı Usta Fabrikası'nı gezecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 14:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?