6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yunanlılar Burhaniye'yi sevdi

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne 4 haftadan beri alış veriş için gelen Yunanlıların ilçeyi çok beğendikleri bildirildi.
 
Yunanlıların ilçe pazarına hareket getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçe esnafı adına sevindiklerini bildirdi. Başkan Akova, "Dört haftadan beri Yunanistan'ın Midilli adasından ilçemize alış veriş için gelen konukları ağırladık. İlk iki hafta ilçemize alışsınlar diye geliş gidiş masraflarını Esnaf Odası ve Şoförler Odası ile birlikte üstlendik. Üçüncü ve dördüncü hafta kendi imkanlarıyla geldiler.
Deniz yolu ile Ayvalık'a gelen konuklara belediye otobüsleri ve Sahil Birlik Kooperatifi minibüsleri ile ilçeye getirdik. Dört haftada yaklaşık 900 konuk ilçe pazarından alış veriş yaptı. Yunanlılar ilçe pazarına hareket getirdi. Bunun devam etmesini istiyoruz. Yaz aylarında daha çok konuğun gelmesini bekliyoruz" dedi.
 
Yunanlıların ilçeye gelmesi için gayret gösterdiklerini belirten Esnaf Odası Başkanı Hasan Bayram, "Yunanlılar ilçe pazarına hareket getirdi. Esnafımız da konukları çok iyi karşıladı. Bunun için esnafımıza da teşekkür ediyorum. Yaz aylarında daha çok konuk bekliyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 13:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?