3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yunanlılar gözde oldu

Midilli'den feribotla alışverişe gelenler paylaşılamışyor. Ayvalık, Burhaniye, Akçay, Edremit arasında müthiş rekabet  yaşanıyor. Bedava seyahat bile düzenleniyor.

Bardağı taşıran hareket
YUNANİSTAN’IN Midilli Adası’ndan Balıkesir’in Körfez Bölgesi’ne alışveriş için günübirlik gelenler çekişmeye yol açtı. Ayvalık İskelesi’ne inen Yunanlıları kapmak için Burhaniye, Akçay ve Edremit arasında müthiş mücadele patlak verdi. Edremit Belediyesi, “bedava seyahat uygulaması” başlattı.

Esnafın tepkisi büyük
BELEDİYE otobüslerinin Yunanları karaya ayak basar basmaz alıp Edremit’e taşıması ve akşam dönüş saatinde geri getirmesi bardağı taşırdı. Ayvalıklı esnaf sert tepki gösterdi, “Ticaret serbesttir ama bizim şehrimize gelen konukları şaşırtmak, yanıltmak doğru iş değildir. Bundan vazgeçilsin” dedi.

Bir kişi 450 Euro bırakıyor
Ayvalık Gümrük Müdürlüğü’nden yılda ortalama 32-35 bin Yunanlı giriş yapıyor. Ticaret Odası’nın istatistiklerine göre Yunanlılar, mobilyadan giyime, beyazeşyadan inşaat malzemesine kadar birçok kalemde alışveriş yapıyor. Bir Yunanlı ortalama 450 Euro harcıyor.


AVYALIKLILAR
Taşıma suyla değirmen dönmez
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer, durumu şöyle değerlendirdi: Taşıma suyla değirmen dönmez. Bu yöntemi Burhaniye Belediyesi de denedi, sonuç alamadı. Akçay Belediyesi, gümrük açtı. Edremit Ticaret Odası hızlı feribot bile kiraladı, başaramadı. Ayvalık’ın yerini kimse alamaz.


EDREMİTLİLER
Pazardan pay istememiz normal
Edremit Belediye Başkanı AKP’li Yunus Bozbey ise yaptıkları uygulamayı savundu. Bozbey, “Edremit bölgenin en kaliteli ve ekonomik ürünlerine sahip. Yunanlı dostlarımız yalnızca gömlek pantolon alıp dönmüyor. Bavul ticareti de yapıyor. Pazardan pay almak istememiz gayet normal” dedi.

ÇEŞMELİLER
Bize gelenleri kimse alamaz
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Sakız Adası’ndan yılda 125-150 bin arası turist geldiğini söyledi. Öncel, “Bizi çok iyi biliyorlar. Dostlarımız ziyaret ve alışveriş, diğerleri de gezmek için Çeşme’yi tercih ediyor. Bu turistleri hiçbir bölge Çeşme’nin elinden alamaz” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 12:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?