5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Yüzlerce insan yalan mı söylüyor?

KAZDAĞI DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİS'İN KAPATILMASI

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) il Başkanı Hüseyin Yurdakul, Balıkesir Edremit’te ilçeye yakın olan Kazdağı Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin kapatılması konusunda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın verdiği cevabını üzüntüyle ile okuduğunu belirtti.

Balıkesir milletvekilleri Hüseyin Pazarcı ve Ergün Aydoğan‘ın soru önergesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın verdiği yanıtta ulaşım sorunu olmadığını belirttiğini söyleyen Kamu - Sen il Başkanı Hüseyin Yurdakul, “O zaman kapatılması sonrası milletvekilleri, sendikalar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar dahası Edremit’te yaşayan halk boşuna eylem yapıyor, hala tepki gösteriyor, peki yüzlerce insan yalan mı söylüyorlar.” dedi.

Yurdakul, “1 Eylül’den bu yana halkın burada sağlık sıkıntısı sürüyor. Yazın bu sıkıntı hat safhaya varacak. Yetkililer ise masa başında ulaşım sorunu yok diyerek bakanı da yanıltıyorlar. Her şeyi yolunda göstermeye çalışıyorlar. Ama sıkıntı çeken halka soran yok. 3 ayda bir milletvekili lütfedip geliyor, hastane yetkilileri ile konuşuyor. Beraber gidip halkla konuşalım.” şeklinde konuştu.

Halkın bu iktidarla sandıkta konuşacağını belirten Yurdakul şunları söyledi. ”Ulaşım sorunu özel aracı olan için yok. Taksi tutup giden için yok. Bu sorun taksiyi tutacak parası olmayanlar için var. Aracı olmayanın komşuya hastaneye minnet rica götürmesi için var. Hasta olup iğnesini akşam yaptırması gerekenin, sağlığını tehlikeye atıp dolmuşla gidebilmek için ertesi günü bekleyen için var. Çok yazık. Halkın düşürüldüğü duruma bakın. Bu nedenle halk, ‘Bizim hastanemiz diyemiyoruz’ diyor. Dar gelirli vatandaş yakınlığı nedeniyle burada sadece acili istiyor. Gerekirse laboratuarını istiyor. Bu şekilde yıllarca burada halka böyle hizmet verilmiş. Bu ulaşım sorunu yok diyen yetkililer, ayrıca bazı polikliniklerin eski Kazdağı Hastanesi’nde olması sonucu özürlü olanlarında bulunduğu rapor alacaklara da adeta işkence ediyorlar. Hastalar oradan oraya sürükleniyorlar. Burada muayene olan vatandaştan kan istendiği zaman Devlet Hastanesi’ne kan vermek için, sonucu göstermek için eski Kazdağı Devlet Hastanesi giderek iki hastane arasında mekik dokuyorlar. Edremitliler, muayene olmak için Havran, Burhaniye ve Ayvalık’tan gelen hasta yığılması sonucu 2 gün önceden randevu alıyorlar. Sözde yeterli denilen Acil’in yetersizliği nedeniyle onlarca insan Acil önünde yapılan tuvaleti bile bulunmayan gelişigüzel yerde, soğukta muayene olmak için bekliyor. 3 hekim deniyor. 1 hekim görev yapıyor. Yazın 200 bine nüfus çıkınca ne olacak Edremitlinin bu hali. Ekonomik sıkıntı içinde halka yapılan bu eziyete yazık. Ulaşım sorunu yok diyen, minibüs parası vermekten bıktırdı. 1 Eylül 2009’dan bu yana oradan oraya halkı sürükleyen yetkililer, hakkında Sağlık Bakanlığı hemen soruşturma açmalıdır. Bakan Akdağ, 50 yataklı ilave yerine eski Kazdağı Hastanesi’nde ki Acil ve laboratuarı da mutlaka açılmalıdır.” diye konuştu.

KAZDAĞI DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİS'İN KAPATILMASI
KAZDAĞI DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİS'İN KAPATILMASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 10:48:00
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 15:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?