3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zabıta Teşkilatı'nın 182. yıldönümü

Belediye Zabıta Teşkilatı'nın 182. kuruluş yıldönümü Balıkesir'de törenle kutlandı. 

Kuruluş günü dolayısıyla Vali ve Belediye Başkanı'nı ziyaret eden Belediye zabıta memurları, görevlerini yaparken insan odaklı hareket etmeye çalıştıklarını söylediler. 

Balıkesir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanları, Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Belediye Zabıta Müdürü Abdullah Gülden başkanlığında bir heyet ilk olarak Vali Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Vali Hatipoğlu'na zabıta teşkilatı hakkında bilgiler veren Belediye Zabıta Müdürü Abdullah Gülden, "Yoğun ve stresli bir çalışma alanımız olmasına rağmen, kurumlar arası işbirliğiyle, 24 saat esasına göre Balıkesir'e en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi. 

Vali Selahattin Hatipoğlu, 182 yıllık bir geçmişe sahip Zabıta Teşkilatı mensuplarının 4-10 Eylül Zabıta Haftasını tebrik ettiğini söyledi. Zabıtaların özellikle kentteki nizamın sağlanmasında önemli bir rolü olduğunu belirten Vali Hatipoğlu, valilik olarak her zaman gereken destek ve yardımı vermeye hazır olduklarını belirtti.

ZABITA BELEDİYENİN DIŞARIDAKİ YÜZÜ 

Zabıta Müdürü Abdullah Gülden ve beraberindeki zabıta memurları daha sonra Belediye Başkanı Sabri Uğur ile başkan yardımcılarını ziyaret etti. Zabıta memurlarını meclis salonunda kabul eden Başkan Uğur'a, bayan zabıta memuru çiçek verdi. 

Balıkesir Belediyesi Zabıta Müdürü Abdullah Gülden, "Bizim görevimiz sizin de sıklıkla dile getirdiğiniz gibi kanun ve yönetmeliklerin bize tanıdığı sınırlar çerçevesinde Balıkesir'e sahip çıkmak" diyerek Başkan Uğur'a kabulü ve çalışmalarında verdiği destek için teşekkür etti.

Ziyaretten memnun olduğunu belirten Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Zabıta Müdürlüğümüz bizim için çok önemli. Zabıta, Belediye'nin dışarıdaki yüzü. Günümüzde ne kadar büyük marka olursanız olun. Örneğin büyük bir beyaz eşya firması olun, ama tüketicileriniz için sizin markanızın dışarıdaki yüzü, servis elemanlarıdır. Eğer onlardan size kötü bir muamele gelirse, markanın büyüklüğü önemli değil, siz o markayı servisindeki elemanından bilirsiniz. Buradaki servis elemanları da belediye için zabıtalardır. Sizin vatandaşa, esnafa davranışlarınız tüm belediyeyi bağlar. Bugüne kadar sizden yüzümüzü yere eğdirecek bir davranış gelmedi. Bunun için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler bizim dışarıdaki yüzümüzsünüz. Zabıta, belediyenin hem sevimli hem de güvenli yüzü olmak zorunda. Gününüzü kutlar çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi. 

GELECEĞİN KENT POLİSİ 

Zabıta teşkilatı, Osmanlı Devleti tarafından kent merkezlerinde düzeni sağlamak 
amacıyla ilk defa 1826 yılında, "İhtisap Nazırlığı" adı altında kuruldu. Günümüzde yetkileri genişletilerek hizmet vermeye devam eden zabıta, özellikle kentin önemli unsurları olan cadde ve sokaklardaki düzenin sağlanmasında belediyenin kolluk birimi olarak görev yapıyor. 182 yılılık bir geçmişe sahip olan zabıta teşkilatı, yetkileri ve görevleriyle gelecek yıllarda, "Kent Polisi" kavramıyla görevlerini geliştirerek sürdürecek. Zabıta Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen 4 Eylül günüyle başlayan hafta her yıl, "Zabıta Haftası" olarak törenlerle kutlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:04:45
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 21:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?