6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Zabıta tutanak tuttu

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri denetimlerde, tüm satıcılar uyarılarak bundan böyle yasa gereği açıkta gıda maddesi satışı yapılamayacağı bildirildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı 8 memur 4 ekip halinde tüm tarihi pazarı sokak sokak dolaşarak yanlarında, belediye zabıtaları olduğu halde, köylerden gelen satıcılarda
dahil olmak üzere tüm üreticiler uyarıldı.
Görevliler, kendilerine itiraz eden köylü ve diğer üreticilere, 5179 sayılı yasaya göre, nerede üretildiği belli olmayan, üzerinde imal ve son kullanım tarihi belirtilmemiş etiketi koyulmayan gıda maddelerini hiçbir şekilde satılamayacağını bildirip tutanak tuttular.

Yetkililer, “ Zeytinden, yağa peynire, yufkaya,yumurta ve tavuğa kadar tüm açıkta satılan gıda maddeleri bundan böyle sağlık koşullarına uygun değilse, satılamayacak engellenecektir. Bu gün sadece uyarıda bulunup tebligat yapıyoruz. Haftaya da bunları yapmadan gelirseniz hem satışınız engellenecek, hem ceza alacak, hem de mallarınız toplanacaktır” dediler.
Köylüler ise uygulamaya karşı çıkarak, “ Yasalara saygılıyız.Ancak köylü milletin efendisidir. Biz babadan gördüğümüz gibi zeytinlerimizi yağlarımızı, köylerde imal edip buralarda satıyoruz. Ticaret yapanla gerçek köylüde ayrılmalı. Bize bir kaç ay da fırsat versinler, eksiklerimiz neyse giderelim” diye konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?