5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Zabıtadan denetimlere devam...

ZABITA’DAN FIRINLARA VE MARKETLERE DENETLEME

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 1Ağustos itibariyle naylon poşet yasağı uygulanmaya başlanacağından dolayı, Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından denetimler başlatıldı.

Edremit Kent Konseyi Başkanlığı’nın 20 Mayıs 2010 tarihli, Başkanlık makamında yapılan toplantıda, naylon ve ambalaj malzemelerinin, özellikle de naylon poşetlerin kullanımının en aza indirilmesi, bunların yerine bez torba, file, kağıt torba kullanılmasının uygun hale getirilmesi için yapılacak çalışmalara Edremit Belediyesi öncülük ettiği ve her belediyenin bu konuyu meclis toplantısına alıp, naylon poşet kullanımına yasak getirmelerine karar verilmiştir. Bu nedenle denetimlere hız veren Edremit Belediye Zabıta Müdürlüğü ikişer ekip oluşturarak ekmek fırınları ve marketlere denetim uygulandı.

Denetimler sırasında, her fırına tebligat vererek kirli ve kurallara uymayan fırınlara da cezai işlem yapıldı. Özverili ve halk sağlığına uygun olmayan işletmelerin kapatılacağı söylendi. Sorun çıkaran işletme ve personel kartları olmayan işletmelerin de tebligat sonrası işlem yapılacaklarının sinyali verildi. Denetim yapılan işletmelere uyarı yazıları verildi.

ZABITA’DAN FIRINLARA VE MARKETLERE DENETLEME
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 13:43:02
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 19:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?