5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Zehir tacirlerine abluka operasyonu

POLİSTEN ZEHİR TACİRLERİNE

Balıkesir'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2'si kadın 10 şüpheli, adli makamlara teslim edildi.

Şüpheliler, adliyeye sevkleri sırasında sergiledikleri rahat tavırlarla dikkat çekti. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği Balıkesir, İstanbul, Gaziantep ve Kastamonu illerindeki eş zamanlı operasyonlarda ise toplam 32 şüpheli yakalandı, çok miktarda uyuşturucu ve uyarıcı madde ile birlikte silahlar ele geçirildi. Sokak satıcılarının hedef kitlesinin gençler olduğu bildirildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince il merkezinde sokak satıcılığı yaparak uyuşturucu madde piyasaya sürdüğü tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelilerden çok sayıda "fişek" tabir edilen küçük paketler halinde satışa hazır toplam 1 kilo 880 gram uyuşturucu madde, 247 adet sentetik uyuşturucu (Extacy) tablet, 1 ruhsatsız tabanca, 4 mermi, 2 ruhsatsız pompalı av tüfeği ve fişekleri ele geçirildi.

 

13 NOKTAYA EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hareket eden Balıkesir polisi, önceki sabah erken saatlerde kimlik bilgileri tespit edilen 15 uyuşturucu satıcısının yakalanması için Balıkesir il merkezi, İstanbul, Gaziantep ve Kastamonu'daki toplam 13 noktaya eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Arama ve yakalama çalışmaları neticesinde 14 şüpheli ile birlikte 15 adet sentetik uyuşturucu tablet, 10 gram uyuşturucu madde, 13 dolu mermi ele geçirildi. "Abluka" kod adlı operasyon kapsamında toplam 32 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda toplam 1 kilo 890 gram esrar maddesi, 262 adet sentetik (Extacy) uyuşturucu tablet, 1 ruhsatsız tabanca, 17 mermi, 2 ruhsatsız pompalı av tüfeği ve fişekler ele geçirildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde, "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan gözaltında tutulan Murat A. (35), Mesut G. (19), Şahin M. (33), Serdar B. (30), İsmail T. (32), Çiğdem T. (21), Esen G.E. (22), İbrahim K. (27), Oray Y. (30) ve Murat G. (22) isimli 10 şüpheli KOM şubedeki sorgulamalarının ardından bugün adli makamlara teslim edildi.

 

EXTACY KURYELERİ GENÇ KADINLAR

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonla ilgili soruşturmanın genişletilerek sürdüğü bildirildi. İstanbul-Balıkesir hattındaki uyuşturucu trafiğinde esrarın Sergülen B. isimli şüpheliden temin edildiği, bu şahsın İstanbul polisi tarafından başka bir uyuşturucu operasyonunda yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. 100 kiloya yakın esrarla yakalanan Sergülen B.'nin Vatan Emniyet'teki sorgusunun ardından bugün adli makamlara teslim edildiği,

Balıkesir'deki "abluka" soruşturmasıyla ilgili dosyasının da İstanbul'daki soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi.

Balıkesir polisi, Extacy hapların ise İstanbul'da yakalanıp Balıkesir'e getirilen Oray Y.'den temin edildiğini bildirdi. Kuryelik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Esen G.E. ve Çiğdem T. isimli şüpheli kadınların İstanbul'daki Extacy hapları Balıkesir'e getirdikleri bildirildi. Extacy kuryeliği yapan genç kadınlar güle oynaya şakalaşırken, bazı şüpheliler ise basın mensuplarına "Fotojenik çıksın lütfen" diyerek poz verdi. Uyuşturucu operasyonuyla alakalı soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 13:17:01
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 15:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?