3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zeytin sıkma tesisine görkemli açılış

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaptırılan kontinü zeytin sıkma tesisleri görkemli törenle hizmete açıldı.

Çakıllıbahçe mevkiinde yaptırılan kontinü zeytin sıkma tesisleri, düzenlenen törenle hizmete girdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı 3. etap uygulamaları çerçevesinde alınan yüzde 50 hibe desteğiyle yapılan tesislerin açılışına, Kaymakam Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, Genel Müdürü Güngör Şarman ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Cahit Çetin, yerli sermaye geliştikçe nemaların içeride kaldığını söyleyerek, "Bugün ard arda hizmete giren kontinü tesisleri sayesinde Türkiye, dizyem yağı ile dünya pazarında adını duyurmaya başladı. Üretici olup, hala tüketici bir ülke olamadık. Bunun için prim sistemi revize edilmelidir" dedi.

Tariş'in bankalara borcu olmadığını kaydeden Çetin, "Aynı zamanda nakit parası mevcuttur. Tariş satılmadı. O söylentileri çıkaranlar bizi yıldıramayacaktır. Her olumsuz şartlarda bile çiftçimiz ve ortaklarımız kooperatifimize sahip olmalıdır" dedi.

Tariş Ayvalık Başkanı Hasan Anak ise fabrikanın birg ünde 180 işleme kapasitesine sahip olduğunu bildirerek, tesisle kapasite artarken teknolojiye ayak uydurmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 16:37:02
Güncelleme :22 Kasım 2008 Cumartesi 22:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?