6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Zeytin sineğine uçaklı müdahale

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in körfez bölgesindeki zeytinliklerde zeytin sineği mücadelesi için uçak ihalesini yapan Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği, şimdide uçakların kullanacağı toprak pistlerde hazırlık başlattı.

Körfez Havaalanı’nda sürdürülen inşaat nedeniyle toprak pistleri kullanmayı planlayan Kaymakam ve birlik başkanı Ali Uslanmaz, Edremit’e bağlı Çıkrıkçı köyü yakınlarındaki toprak pistte inceleme yaparken, ilaçlamanın önümüzdeki ay başlatılacağını söyledi. Köy Hizmetleri Şantiye şefi Süleyman Koşucu ile birlikte Çıkrık’çı köyüne giden Kaymakam Ali Uslanmaz, toprak pistte inceleme yaptı.

Pisti kısa sürede hazırlayacaklarını bildiren Kaymakam Ali Uslanmaz, “Uçak ihalesini yaptık. Yöredeki sinek yoğunluğunu belirlemek için Tarım İlçe Müdürlükleri’nin başlattığı sinek sayım çalışmaları devam etmektedir. Muhtemelen önümüzdeki ay ilaçlamaya başlayacağız. Bu yıl 3 kez ilaçlama yapmayı planladık. İlaçlama zamanında yapılacaktır. Üreticilerimiz bu konuda rahat olsunlar. Ancak zeytincilerin birliğe olan ilaçlama borçlarını ödemelerini bekliyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?