3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zeytin üreticileri dertli

TBMM Zeytin, Zeytinyağı ve Bitkisel Yağlar Araştırma Komisyonu, Balıkesir'in Edremit ilçesinde zeytin üreticileri, oda ve borsa yetkilileri ile bir araya gelerek, sektördeki meseleleri masaya yatırdı. 

Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un başkanlığını yürüttüğü TBMM Zeytin, Zeytinyağı ve Bitkisel Yağlar Araştırma Komisyonu, meclise aktarmak üzere Edremit Körfezi'ndeki zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin sorunlarının anlatıldığı toplantılarını sürdürüyor. Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde Vali Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam Şefik Aydın, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, İGM Üyeleri, İl Tarım Müdürü Rüknettin Ceyhun, Edremit Ticaret Odası Başkanı Erol Ürer, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Edremit Zeytincilik Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doc. Dr. Sakin Vural Varlı ve bölgedeki zeytin üreticilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda sorunlar anlatıldı. 

Komisyon üyeleri olan yaklaşık 16 milletvekilinin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan komisyon başkanı ve Milletvekili Ahmet Edip Uğur, üreticilerin sorunlarının dinlendiğini ve alınan notların TBMM'de geniş çaplı değerlendirileceğini söyledi. Sözü bölgedeki zeytin ve zeytinyağı üreticileri ve oda ve borsa yetkililerine bırakan Uğur, zeytincilik sektörünün Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Kısa bir konuşma yapan Edremit Fidan Üreticileri Birliği (EFBİR) Başkanı Yurt Yıldırım, üreticilerin zor durumda olduğunu ve devlet desteklemelerinin bir an önce gerektiği şekle sokulması gerektiğini ifade etti. Daha sonra söz alan Edremit MYO Müdürü Yrd. Doc. Dr. Sakin Vural Varlı da, üreticiler ile zeytin sektörünün eğitimini gören öğrencileri ile ilgili sıkıntıları dile getirdi. Sırasıyla kürsüye gelen Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Edremit Ziraat Odası Muhasip Üyesi Ali Yılmaz Diker ve üreticiler, sıkıntılarını anlattı. Komisyona, zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin sorunlarının detaylarıyla anlatıldığı 2 buçuk sayfalık bir rapor sunan Edremit Ziraat Odası, üreticilerin sıkıntılı günler yaşadığını ve bu sıkıntıların acilen çözülmesi gerektiğini hatırlattı. 

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından tüm katılımcılara zeytin fidanları hediye edildi. EFBİR'in sağladığı fidanları alan milletvekilleri basın mensuplarına poz verirken, zeytin ağacının kutsal olduğunu ve boş bulunan tüm alanlara zeytin fidanları dikilmesi gerektiğini hatırlattı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 10:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?