6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Zeytinci destek bekliyor

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde zeytinciler devletten destek bekliyor.

Zeytinde hasat mevsiminin sonuna yaklaşıldığını belirten Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, zeytincinin hasat masraflarını karşılayamaz halde olduğunu söyledi.

Zeytin yağı destekleme priminin artırılmasını isteyen Duman, litre başına 20 kuruşluk devlet desteğinin yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Duman, "Zeytin yağı desteklemesinin Yunanistan'da 2.7 TL olduğunu duyuyoruz. Tariş fiyat açıklamadığı için üretici yok pahasına yağını tüccara satmak zorunda kalıyor. Bu yıl zeytinci hasat masrafını ödemekte zorlanıyor. Bunun için 20 kuruş olarak açıklanan destekleme priminin artırılmasını istiyoruz. Hasat biterken zeytinde sürüm, gübreleme ve budama zamanı başlıyor. Bütün bunlar da parasız olmuyor. Bunun için zeytinciye yapılan desteğin artırılmasını istiyoruz. Çiftçi diğer tarım ürünlerinden de para kazanamadı. Yörede üritilen karnabahar'ın tanesi 25 kuruştan satılıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 15:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?