6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Zeytinli Belediye Başkanı tutuklandı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesi'ne düzenlenen "yolsuzluk" operasyonu kapsamında bu sabah mahkemeye sevk edilen 10 kişiden, içlerinde Belediye Başkanı Şadan Aytaç ve yardımcısının da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube'ye bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda, 29 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinde Edremit'te adli makamlara teslim edilen 26 şüphelinin savcılık tarafından alınan ifadeleriyle ilgili işlem bu sabah itibarıyla sona erdi.

Saat 05.30'da savcılık ifadeleri tamamlanan şüphelilerden bugüne kadar 16'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 10 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemedeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, Başkan Yardımcısı İlker B., Belediye Fen İşleri Müdürü Birim E., belediye çalışanı Ramazan T., işadamı Hüseyin C., işadamı Erkan A. ve müteahhit Ali İhsan Ö. tutuklanarak Burhaniye Cezaevi'ne gönderildi. Belediye Yazı İşleri Müdürü İsmail Y. ile işadamı Ümit C. ve Muzaffer S. isimli 3 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

Daha önce yapılan açıklamada, adli makamlara teslim edilen şüphelilerden Ümit C.'nin adının yanlışlıkla Bülent C. olarak geçildiği, bu şüphelinin de mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalanlar arasında bulunduğu bildirildi.
Öte yandan, belediyedeki yolsuzluk operasyonunda, "suç örgütü lideri" iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra susma hakkını kullanan, ifadesini savcıya veren ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç'ın, 29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde yine CHP'den aday olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:01:43
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 23:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?