3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zeytinli Belediyesi'nde sendika sevinci

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesi işçileri, Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'na geçti ve başkan şadan Aytaç ile masaya oturdu. 

Yaklaşık 60 işçisi bulunan ve DİSK ile anlaşmayı bozduktan sonra bir süre sendikasız olan Zeytinli Belediyesi, Başkan Şadan Aytaç'ın önderliğinde Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası ile anlaştı. Belediye-İş Sendikası Balıkesir İl Temsilcisi Süleyman Tosun ve sendika yetkilileri, Başkan Aytaç'ın makamında bir araya geldi. 

Zeytinli Belediyesi İşçi Temsilcisi Cemile Kutay'ın da katıldığı toplantıda sendika anlaşması ve istenilen karşılıklı şartlar masaya yatırıldı. Bir süre sendikasız olarak çalışan Zeytinli Belediyesi'nin işçileriyle sürekli temas halinde bulunduklarını belirten Süleyman Tosun, belediyenin bu süreyi fırsat bilerek işçi maaşlarında düşüş yapmadığını söyledi. Belediyenin fırsatçılık yapmamasından dolayı memnuniyet içerisinde olduğunu ve güvenilirliğini artırdığını kaydeden Tosun, "Zeytinli Belediyesi, işçilerini sendikasız dönemde bile mağdur bırakmadı. Maaşlarda düşüşler ve aksaklıklar gözlenmedi. Karşılıklı güven çerçevesinde belediyemiz ile anlaşmalarımız gerçekleşecek ve işçilerimizin hakları adil biçimde aranacaktır. Sendikacılıkta ülkenin çalışma şartlarını göz önüne almak zorundayız. Sendikalar toplumsal baskı unsurlarıdır" dedi. 

Emek harcayan işçilerin, mutlaka emeklerinin tam karşılığını alması gerektiğini söyleyen Aytaç ise, "Belediyemizin işçileri haklarını en iyi biçimde aramalıdır. Bu sebeple onları destekleyerek, Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası ile masaya oturuyoruz. Bence önce işçiler kendi emeklerine saygı duyacak ve işlerine sahip çıkacak, sonra karşılık bekleyecek. Özellikle mesai saatlerine çok dikkat edilmesi gereklidir. Bende bu belediyenin bir çalışanıyım ve mesai saati gözetmeksizin çalışıyorum. Önce iş diyorum. Ben her çalışandan da bunu bekliyorum. Bünyemizde çalışan 60'a yakın işçimize bu görüşmelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?