5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Zeytinli’de eğitim rezaleti

ZEYTİNLİ’DE EĞİTİM REZALETİ

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde otistik ve özel eğitim görmesi gereken öğrencilerin eğitim gördüğü okulun, içler acısı halini gören yetkilileri şaşkına çevirdi.

Türkiye genelinde yaklaşık Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 15’e yakın otistik eğitimin verildiği yerlerden biri olan bu okulun acil destek beklediği kaydedildi.

Otistik ve özel eğitim gören öğrencilerin velileri, dün Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret ederek destek beklediklerini belirterek okula davet etmişlerdi.

Bunun üzerine Başkan Arslan, belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri ile birlikte basın mensupları okulda incelemelerde bulundular.

Eğitim gören öğrencilere çeşitli hediyeler veren Başkan Arslan, bilgisayar ihtiyaçlarını öğrenince, hemen bilgisayar verme sözü verdi.

Okulun genel durumunu beğenmediğini belirten Başkan Arslan, durumu Vali Yılmaz Arslan ileterek konunun ise takipçisi olacağını belirtti. Buraya daha modern bir okul yapılması gerektiğinin altını çizen Arslan, “Böyle bir okulun varlığından benimde haberim yeni oldu. Böyle bir okulun bizim beldemizde olması gurur verici. Bizlerde destek vereceğiz. Biz burayı eğitim görülebilecek bir hale getirelim. Tuvaletleri rezalet. Okul rutubetten geçilmiyor. Kaloriferleri yanmıyor. Değil eğitim burada özürlüler daha fazla hasta olur. Eğitmen eksikliği mevcut. Sınıfların hali ise çok kötü. Valimiz Yılmaz Arslan bu konuda çok hassas. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan’da. Ya burayı yıkıp devletin desteği ile yeni modern bir yer yapılsın. Ya da eğitim görülebilecek örnek özürlü eğitim merkezi haline getirmeliyiz. Bu çocuklarımızın geleceği için hayati önem niteliğindedir.”dedi.

ZEYTİNLİ’DE EĞİTİM REZALETİ
ZEYTİNLİ’DE EĞİTİM REZALETİ
ZEYTİNLİ’DE EĞİTİM REZALETİ
ZEYTİNLİ’DE EĞİTİM REZALETİ
ZEYTİNLİ’DE EĞİTİM REZALETİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 15:28:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 22:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?