3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zeytinli'de köpek katliamı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde 7 köpek, zehirli et verilerek öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde gelen bir ihbarı değerlendirerek Altınkum Mahallesi Sedir Caddesi'ne giden Edremit Körfezi Hayvan Dostları Derneği yöneticileri, bölgede öldürülmüş 7 köpekle karşılaştı.

Köpeklerin zehirli et yiyerek telef oldukları belirlendi. Zehirlenme belirtileri görülen bir köpek ile bir kedi, hayvanseverlerce veteriner hekime götürülerek kurtarıldı.

Edremit Körfezi Hayvan Dostları Derneği Başkanı Melda Topçu, ölen köpeklerin bazılarının kulaklarındaki küpelere ve tasmalara dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Aldığımız ihbar ve topladığımız ölü köpekler bizi şok etti. Çevrede yaptığımız araştırmaya göre, özellikle çöp bidonlarının çevresine zehirli et parçaları atılarak bu katliam gerçekleştirilmiş. İtlaf edilmiş 7 köpek bulduk ama bu sayının artmasından endişe ediyoruz. Köpeklere zehirli et vererek öldüren kişi veya kişilerin organize olduklarını sanmıyoruz. Çünkü zehirli etler çevreye saat 10.00 gibi dağıtılmış. Bir kurum veya kişi yapsa bunu gece yapardı, insanlar sokağa çıkmadan da köpekleri toplardı.”

Olayın sorumlularının bulunması için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Topçu, Zeytinli ve Akçay beldelerinde sık sık hayvan katliamı yaşandığını söyledi.

Topçu, “Bu insanlık dışı hareketi şiddetle kınıyoruz. Sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bizler bunun takipçisi olacağız” dedi.

Edremit Körfezi Belediyeler Birliği Veterineri Uğur Duran da sokaklara saçılan zehirli et parçalarından numune aldıklarını belirterek, “Aşıları yapılan, sahipli oldukları küpelerinden ve tasmalarından belli olan hayvanların bile itlaf edilmesine anlam veremiyoruz. Sorumluların bulunmasını istiyoruz” diye konuştu

aa
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?