3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zeytinli'de tel örgü tepkisi

Balıkesir Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde belediye tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne verilen binanın, boşaltıldıktan sonra tel örgü ile çevrilmesi tepkilere neden oldu. 

Altınkum Mahallesi'nde nüfusun 10 binin üzerinde olduğunu bildiren Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, "Altınkum bölgesinde nüfusumuz on binin üzerinde olmasına rağmen polis merkezimiz yok. Biz polisimizin burada hizmete verebilmesi için sahilde çok nadide olan alanı polise vermiştik. Ancak bu binanın etrafının tel örgü ile dikenli tel örgülerle çevrilerek polis tarafından boşaltıldığını gördük. Buna bir anlam veremiyoruz. Ancak biz polisimizin burada hizmet vermesini istiyoruz. Bu konuda bütün ilgililerin yardımcı olmalarını ve sağduyularını bekliyoruz. Polisin bir de orayı tel örgü ile çevirmesini ise çok olumlu bulmuyoruz. Bizim burada tek katlı bir binaya izin verme şansımız var. Biz her türlü fedakarlığı yaptık. Karakol içinde tek katlı bir bina yeterlidir. 550 m2 alanda da bir karakol inşaatı için aramızda yazışmalar oldu tabii. Biz orada polis karakolunun hizmet vermesini çok istiyoruz. Lojman şeklinde net yazı yok. Ancak sebebi bu olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Bir de yazı asılmış, bunu kınıyorum. Fevkalade kınıyorum. Keşke olmasaydı. Dikenli tel örgüye de anlam veremiyorum. Dikenli teli de sevmiyorum. Dikenli telin ne anlama geldiğini de düşünmek bile istemiyorum. Herhalde sağ duyu ile bu iş kaldırılacaktır. Emniyetimize layık olduğu şekle orasını sokacaktır. Halkımız onu bekliyor. Polisin hizmet vermesini istiyor." dedi. 

Bilindiği gibi Ağustos 2006 yılında burası tadilattan geçirilerek polis noktası olarak hizmet açılmıştı. Ancak daha sonra çay bahçesi olarak kullanılan bina şimdi is etel örgülerle çevrilerek camına, "Karakol binası için hiçbir şekilde kat talep edilmemiştir. Doğru bilgi ve belge için Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat edebilrsiniz" şeklinde yazı asıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?