3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zeytinli'de yollar yenileniyor

Turizm sezonunun hareketli günleri geride kalırken, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan çalışmalarına belde içine yoğunluk verdi.

Eskimiş asfalt yolları sökerek kilitli parke taşı döşenmesini isteyen Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın talimatıyla Zeytinli beldesinde 9 sokakta çalışmalara başlandı. Asfalt yolların tamirinin daha zor ve masraflı olduğunu söyleyen Arslan,

“Parke taşı hem insanlarımız hem de doğa için çok daha sağlıklı. Bu nedenle Zeytinli beldesinde parke taşı döşenmedik cadde ve sokak bırakmayacağız. Yağan yağmurların parke taşı aralarından yer altı sularına karışması ve caddelerde bulunan bitkilerin yeteri kadar su alması hem yeşili koruma adına, hem de beldenin daha rahat nefes alması adına güzel bir uygulama. Asfalt yollara yağan yağmurla otomatikman lağım sularına karışıp yok oluyor. Bu da yer altı sularının azalmasına neden oluyor. Bu nedenle parke taşı döşemeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Özellikle imara yeni açılan bölgelerde yaptığımız yeni yollar Zeytinli halkını mutlu etmeye yetiyor. Önemli olan halkımızın mutluluğudur. Bu kış hiçbir vatandaşımızın ayağı çamura basmayacak” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2011 Çarşamba 15:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?