6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Zeytinyağı standına ilgi büyüktü

Balıkesir’in Havran Belediyesi İzmir’de açılan ‘Vinolive 2009 Fuarı’nda açtığı stantta ilgi büyük oldu.

Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Belediye meclis üyesi Erdal Önder’in organizasyonunda açılan 64 metrekarelik standa 7 firma sergi açarak ilçenin ünlü zeytin ve zeytinyağı ürünlerini tanıttılar.

Belediye meclis üyeleri Halil Kuleli, Nuri Öztemmuz’un da katıldığı fuarda, tanıtımın önemini belirten Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, ilçeden İzmir’e Esnaf ve Sanatkarlar’ın yeni teknolojilerle tanışabilmesi için de ücretsiz sefer düzenlediğini belirtti.

Gürcistan'ın Acara Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Emzar Dzirkvadge ve Uluslararası Zeytin Zeytinyağı Konseyi Başkanı Jamal Al Batsh katıldı.

Fuar alanının 2 holünde, 12 bin metrekare alanda organize edilen fuara Almanya, Bulgaristan, Moldova, Gürcistan, İtalya, Libya, Macaristan, Romanya, Suriye, Tunus, Ürdün ve Yunanistan'dan 50 firma katılıyor. Toplam 150 firmanın katıldığı fuarı 20'ye yakın ülkeden kişilerin ziyaret etmesi bekleniyor. Geçen yıl 15 bin metrekare alanda düzenlenen fuara 128 firma katılmış, fuarı 12 bin 993 kişi ziyaret etmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 13:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?