3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zeytinyağlı yemekler yarıştı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 4. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali çerçevesinde "Zeytinyağlı Yemek Yarışması" düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan festivale Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, Belediye Başkanı Fikret Akova ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Festival zeytinyağlı yemek yarışması ile sürdü. Burhaniyeli ev hanımlarının özenle hazırladığı 25 ayrı zeytinyağlı yemek, Burhaniye Kadın Platformu'nun organizasyonunda, ilçenin İskele Mahallesi'ndeki "Laleli" isimli zeytin ve zeytinyağı işletmesinde jürinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeliği yapan Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, Prof. Dr. Kenan Mortan, Güzin Yalın, Hasan Açanal ve Mehmet Laleli, birbirinden leziz yemekler karşısında zorlandı. Türk mutfağına övgüler yağdıran jüri üyeleri, zeytin diyarı Burhaniye'de böyle bir yarışmada bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

Herkese yöresel keşkek ve ayran ikramı yapılan yarışmayı çok sayıda ulusal ve yerel basın mensubu izledi. Jüri üyelerinin değerlendirmesine göre, yarışmanın birinciliğini Erdoğan sönmez isimli vatandaş, zeytinyağlı kabaklı börülce ile elde ederken, ikinciliği zeytinyağlı baklavasıyla Ayten Çandarlı, üçüncülüğü de zeytinyağlı kerevizli kök sebze ile Nilüfer Acar aldı. Emekli öğretmen Rafet Solmaz'ın sunuculuğunu üstlendiği yarışma bitiminde, kaybederek üzülen tüm yarışmacılara Belediye Başkanı Fikret Akova teşekkür belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 17:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?