6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Zihinsel engelliler basketbol takımı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde dernek çatısı altında toplanan zihinsel engelliler, beceri kurslarının ardından spor yapmaya da başladı.

Atatürk Spor Salonu’nda topbaşı yapan zihinsel engellilerden oluşacak basketbol takımının yarışmalara katılacağı bildirildi.

İlçede kurulan Zihinsel Engelliler Derneği’nin, üyeleri için açtığı el sanatları kursu devam ederken, şimdi de engelli gençler için spor çalışması başlatıldı. Spor salonunda, beden eğitimi öğretmeni Rafet Sönmez önderliğinde yapılan çalışmalarda coşku yaşanırken, oluşturulacak basketbol takımının yarışmalara katılması planlanıyor.

Spor çalışmalarına 11 genç katılıyor. Spor salonundan ilk defa zihinsel engellilerin yararlandığını belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ertan Arabacı, dernek başkanı Basri Şahin ve beden eğitimi öğretmeni Rafet Sönmez’e teşekkür ettiğini söyledi. İlk defa böyle bir çalışma başlatıldığını belirten beden eğitimi öğretmeni Rafet Sönmez de, basketbol takımı oluşturacaklarını söyledi.

El sanatları kursundan sonra spor çalışmalarına başladıklarını belirten Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Basri Şahin, “Gençlerimiz burada ilk defa sporla tanıştı.Çok iyi bir iş yaptığımıza inanıyorum. Bize destek olanlara teşekkür ediyorum. Ailelerin çocuklarını getirmelerini istiyorum. Daha iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 11:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?