7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Zihinsel engellilere beceri kursu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ilk defa zihinsel engelliler için beceri kursu açıldı. Yeni kurulan Zihinsel Engelliler Derneği ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte açtığı kursa 12 engelli genç katılıyor.

Kadın Platformu atölyesinde haftada 2 gün olarak başlatılan kurs üçüncü haftasını doldururken, kursiyerler, kendileri için kolye ve bileklikler üretti.

Kursiyerler şimdi de boncuklarla sineklikler yapmaya başladı. Kursiyerlerin mutlulukları yüzlerinden okunurken, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Basri Şahin, kursun çok yararlı olduğunu bildirerek, "Kurs süresinin uzatılmasını istiyoruz. Ayrıca yerimiz dar. Yer geniş olsa daha çok çocuğumuza hizmet verebiliriz. Tüm kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz" dedi.

İlk defa böyle bir kursta öğretmenlik yaptığını belirten kurs öğretmeni Özlem Tezcan da, "Kursu üç hafta önce başlattık. İlk günlerde boncuklardan kolye ve bileklikler yaptık. Şimdi de gene boncuklardan sineklik üretiyoruz. İlerleyen günlerde çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Çocuklarımızın yüzü gülüyor. Bize destek olanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?