6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ziraat Odasında bilgi panosu

 Balıkesir’in Edremit Ziraat Odası (EZO), üyelerini bilgilendirmek amacıyla oda binasında zeytin hastalıklarını ve mücadele biçimlerini anlatan bilgilendirme panosu oluşturdu.

Zeytin üreticilerinden oluşan üye çoğunluğunu göz önünde bulunduran EZO, bölgedeki zeytin ağaçlarında sene boyunca farklı zamanlarda oluşan farklı hastalıkları, oda binasında oluşturduğu bilgilendirme panosuna taşıdı. Odaya gelen üyelerin faydalanması için hazırlanan bilgilendirme panosunda, zeytin ağaçlarında yılın hangi ayında hangi hastalığın baş göstermeye başladığı anlatılırken, bu hastalıklarla ilgili detaylı bilgiler ve mücadele biçimleri yer alıyor.

Panonun üreticiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen EZO Yönetim Kurulu Üyesi A. Yılmaz Diker, “Odamız, üyelerine en iyi hizmeti verebilmek için sürekli yenilikler yapıyor. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan zeytincilik sektöründeki sıkıntıları ve bu sıkıntılara çözüm yollarını anlatan bilgilendirme panomuz, üyelerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.

Zaman zaman odamızda yaşanan yoğunluk nedeniyle soru sormaya gelen üyelerimize cevap vermekte gecikmekteydik. Onların zamanını almamak ve sağlıklı bilgilendirmek için bu panoyu oluşturduk. Olumlu tepkiler almaktayız. Zeytin üreticisi üyelerimizin, kulaktan duyma yöntemlerle hastalıklara karşı mücadele etmemelerini diliyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 10:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?