6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ziraat Odası'ndan zeytin kurdu uyarısı

Balıkesir’in Edremit Ziraat Odası (EZO), zeytin üreticisi üyelerini ‘Zeytin Kurdu’ hastalığına karşı uyardı ve hastalığın bölgede baş göstermeye başladığını açıkladı.

EZO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz Diker, zeytin üreticilerini ‘Zeytin Kurdu’ tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Zeytin üretimi yapan tüm üyelerine SMS yoluyla ulaşarak bilgilendiren EZO, ‘Zeytin Kurdu’nun görülmesi halinde İlçe Tarım Müdürlüğü ile EZO’ya başvurulması gerektiğini hatırlattı.

‘Zeytin Kurdu’nun Dereli, Yaşyer, Çamcı, Hacıaslanlar ve Yaylaönü köylerindeki zeytinliklerde görülmeye başlandığını kaydeden Ali Yılmaz Diker, “Zeytin Kurdu, kızıl renkli ve uzun hortumu bulunan, zeytinde çukur açan ve zeytin tanelerinin dökülmesine neden olan bir haşaredir. Oldukça zararlı bir varlıktır ve hasarları yüzde 80’leri bulur. Görüldüğü anda EZO ve Edremit İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurulması gerekir. Bu haşere ile mücadelenin yolu toplu ilaçlama değil, bireysel ilaçlama ile mümkündür. Zeytin kurdu, önemli bir zeytin zararlısıdır. Değişik zamanlarda ve muhtelif bitki aksamında yapıldığı zarar şekli ve derecesi ile dikkat çeker. Bu itibarla böceğin zeytin ağacındaki zararını 3&e ayırarak incelemek daha doğrudur” diye konuştu.

EZO binasına gün boyu gelen zeytin örnekleri de, ‘Zeytin Kurdu’nun bölgede baş gösterdiği tahribatı ortaya koldu. EZO yetkilileri, üreticilerin getirdiği zeytinleri inceleyerek, üreticilere ilaç temin ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 17:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?