6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Zirveyi zorluyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Türk dağcı Tolga Yarıcı’yı ağırlıyor. Antrenman süreci için geldiği Ayvalık’ta gerçekleştireceği 8000 x 14 zirve projesi ile başarıya ulaşmanın peşinde olduğunu belirten ünlü dağcı, iddialı projeler ile dünya rekoruna imza atacak.

“Ayvalık bölgesi, büyüdüğüm yöremdir” dediği ilçeye gelen Türk Dağcı Tolga Yarıcı, “Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilin Türk bayrağı ve Ayvalık’ı temsilen yetkililerce belirlenecek olan iki bayrağı zirveye taşıyacağım” dedi.

Hedefini çıkacağı büyük maratonda Türkiye’yi dünya gündemine taşımak olarak belirten Yarıcı, “2008 ve bu güne değin defalarca tamamladığım rotalar bu sefer bir çalışma parkuru, her ay üç zirve geri kalan süreçlerde ise gizli kalmış ve henüz keşfedilmemiş Ayvalık rotaları dünyada sayılı kaya tırmanış parkurlarının bulunduğu doğa yürüyüşleri bakımından barındırdığı rotalar ile bir eşi Likya yolunu, andıran uçsuz bucaksız bir çalışma sahası bu çalışma sürecimin başlaması bu parkurların dünya dağcılığına tanıtılması anlamına geliyor. Büyüdüğüm yörem bana bu eşsiz parkurları sundu” dedi.

Bir dağcının bu maraton süresince bilgi, tecrübe, performans, sabır ve daha birçok özellikleri dışında şansa da gereksinimi olduğunun altını çizen Tolga Yarıcı, “04 - 05 Temmuz 2009 tarihi itibarı ile maraton çalıma sürecinin başladığını ve yaklaşık 200 kişilik bir ekip ile medetsiz zirvesi 3170 metre hazırlık süresinin ilk ayağı olarak, aynı zamanda Ayvalık tanıtımına katkı verebilmek adına uygun görülecek bir bayrakla zirvede yer alacağım. Bu süreç bağlamında kullanacağım kıyafetlerde Türk bayrağı ve Ayvalık magnetini taşıyacağım” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?