3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Zodyak botla uçuyor

Pervaneli motor ve yelken kanat eklediği zodyak botuyla Ayvalık semalarında bulutlarla kucaklaşmanın keyfini yaşayan Uğur Ertuğ, “Motoru gökyüzünde stop edip denize süzülüyorum” diyor.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde 3.5 metre boyundaki "zodyak bot"a ilave ettiği pervaneli motor ve yelken kanat (delta kanat) ile uçan İzmirli gıda mühendisi Uğur Ertuğ görenleri şaşırtıyor.

Bir deniz tutkunu olan Ertuğ, pervaneli bir motor ve yelken kanat eklediği zodyak ile birkaç denemeden sonra istediği gibi uçmayı başardığını söyledi. Ertuğ, "Sezona biraz geç kaldık; ama çok keyifliydi. Zodyak botlu, yelken kanat sayesinde, beğendiğiniz adanın yakınına inip tanıma fırsatını bulabiliyorsunuz. Çay içmek için 50 kilometre uzaklıktaki sahil kenarına inip, çay ve yemek yeme avantajına sahipsiniz. En zevkli, en keyif verici tarafı, bulutlarla buluşup, denizle kucaklaşıyorsunuz” dedi.

Yelken kanatın tehlikeli olmadığını belirten Ertuğ, "Motoru gökyüzünde stop edip süzülerek denize iniş yapabiliyorsunuz" diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 10:36:09
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 10:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?