29
Mayıs
2024
Çarşamba
BALYA - BALIKESİR

Cinayet zanlıları

Balıkesir'de, işledikleri cinayetin delillerini karartmak isteyen zanlılar kendi kendilerini ele verdi.

28 Eylül 2007

Şüphe üzerine yapılan aramalarda, köy evindeki samanlıkta ele geçirilen bir torbadaki kanlı gömlek katil zanlısını ele verdi. Adli makamlara sevk edilen 4 şüpheliden baba ve oğlu tutuklandı.


İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi'nden verilen bilgiye göre, 24 Eylül 2007 tarihinde Balya ilçesinde Hacıhüseyin köyü yakınlarında bulunan faile meçhul erkek cesediyle ilgili yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde konunun aydınlatıldığı, cinayet olduğu belirlenen olayla ilgili aynı köyden 4 kişinin yakalandığı bildirildi. Jandarma, cinayetle ilgilisi olduğunu değerlendirdiği ve maktul ile aralarında arazi sınırı yüzünden anlaşmazlık olan H.A. (41), oğlu H.A. (17), İ.A. (53) ve İ.A. (23) isimli toplam 4 kişiyi yakalayarak cumhuriyet savcılığının talimatıyla gözaltına aldı. Soruşturmayı baba-oğul H.A.'lar üzerinde yoğunlaştıran jandarma ekipleri, H.A.'ların daha önceden husumetli oldukları maktul Mustafa Aksaç (53) ile arazide karşılaştıklarını ve burada av tüfeği ile ateş edip başından vurarak öldürdüklerini, daha sonra da cesedi 50 metre ilerideki sulama kanalına attıklarını tespit etti. Cesedin bulunmasından 1 gün sonra jandarmanın şüpheli H.A.'nın evinde ve müştemilatında yaptığı aramalarda,
cinayette kullanılan suç aleti av tüfeği ile şüphelinin olay sırasında üzerine giydiği kanlı kıyafetler samanlıkta gizlenmiş bir torba içinde ele geçirildi. Önceki gün, kasten adam öldürmek suçundan İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilen Halil A.'nın cinayet, 17 yaşındaki oğlu H.A.'nın da cesedi sulama kanalına atmasına yardım etmesi sebebiyle tutuklandıkları, diğer 2 şüpheli İ.A. ve İ.A.'nın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi. Olayın faillerinin öldürülen Mustafa Aksaç ile yakın akraba oldukları öğrenildi.


24 Eylül 2007 tarihinde öğle saatlerinde 156 Jandarma İmdat telefonuna gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Balya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Hacıhüseyin köyü Çakırtepe Mevkii'ndeki bir sulama kanalında silahla ateş edilerek öldürülmüş halde bir erkek cesedi bulmuştu. İl Jandarma Komlutanlığı'ndan gönderilen olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemede cesedin kimliğinin Hacıhüseyin köyünde ikamet eden Mustafa Aksaç olduğu tespit edildi. Ceset, savcılık talimatıyla otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildikten sonra köyünde toprağa verilmişti. Faili meçhul olay, jandarmanın başarılı çalışmasıyla kısa sürede aydınlatılmış oldu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 10:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?