19
Mayıs
2024
Pazar
BALYA - BALIKESİR

İkinci Zeynep vakası

Balıkesir’in Balya İlçesi’ne bağlı Çiğdem Köyü’nde ikamet eden Gülay Ç.’yi zorla kaçıran şahıslardan birinin kimliği tespit edildi. Balıkesir’in İvrindi İlçesi Cumhuriyet Savcılığı’nın Mehmet A. isimli zanlı hakkında gıyabi tevkif kararı çıkardığı öğrenildi.

30 Kasım 2004 saat 07.30 sıralarında her gün gittiği süt toplama merkezini açıp köylülerin sütlerini getirmesini bekleyen Gülay Ç., kendisine bir adres soran 3 kişi tarafından zor kullanılarak bindirildiği plakasız eski model bir otomobil ile kaçırıldı. Olay sırasında arkadaşı Gülay’ın çığlıklarını duyup şahısların elinden kurtarmaya çalışan Nuray G., şahıslar tarafından tartaklanıp etkisiz hale getirilirken, yardıma koşan diğer köylüler ise Gülay’ı kaçıran aracı yakalayamadı. Kendisini kaçıranlarla hareket halindeki aracın içinde mücadele eden Gülay Ç., aracın arka camını kırmayı başarmasına rağmen şahısların elinden kurtulamadı.

5 gündür kızlarının ölüm korkusuyla yatıp kalkan Çolak ailesi, tek isteklerinin Gülay’ın sağlıklı bir haberinin kendilerine ulaştırılması. Hasta olan baba Recep Ç., kaçıranları tanımadıkları için korkularının daha da arttığını, her kim ise ortaya çıkmaları halinde gerekirse kızlarını evlendirebileceklerini söyledi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, köylü kızı Gülay Ç.’yi kaçıranları her yerde ararken, şüphelilerin izine Çanakkale’ye bağlı Yenice İlçesi yakınlarında rastlandığı bildirildi. Yenice ve köylerinde arama yapan ekipler, Mehmet A. isimli şüphelinin ailesini buldu. Mehmet’in ailesi, çocuklarının eve gelmediğini söyledi. Aileden alınan Mehmet A.’nın fotoğrafı çoğaltılarak tüm birimlere dağıtıldı. Olayla alakalı soruşturmayı yürüten Balıkesir İvrindi Cumhuriyet Savcılığı, açık kimliği tespit edilen Mehmet A. hakkında, zorla adam kaçırma ve alıkoyma suçlarından gıyabi tutuklama kararı çıkardı. Çanakkale jandarması, Gülay Ç.’yi kaçıranları yakalamaya çalışırken, Balıkesir’den de bölgeye bir tim gönderildiği, çalışmaların sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 09:08:11
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 15:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?