19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Jandarma cinayeti çözdü

Balıkesir’de bir süre önce işlenen cinayetin sırrı çözüldü. Jandarmanın aydınlattığı olayla ilgili ölen şahsın öz çocukları ile ayrı yaşadığı eşi ve eşiyle birlikte oldukları ileri sürülen yeğeni olmak üzere 1’i kadın toplam 5 kişi yakalandı.

Jandarma, Ovabayındır köyü yakınlarındaki Çoraklı mevkiinde bulunan cesedin, Bigadiç İlçesi’ne bağlı Güvemçetmi Köyü’nde oturan Hasan Çakır’a (61) ait olduğu belirledi.

Olayla ilgili çalışma yapan jandarma ekipleri, 3 gün boyunca süren sıkı takip ve inceleme sonrası ölen şahsın çocukları Mustafa (30), Mutlu (25), Mehmet Emin Çakır (34) ile ayrı yaşadığı eşi Döndü Çakır (50) ve bu bayanla dost hayatı yaşadığı ileri sürülen ölenin yeğeni Mehmet Çakır’ı (51) gözaltına aldı.

TARLASINI VERMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜ

Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptırdığı tatbikat sırasında babasını öldürdüğünü itiraf eden ortanca oğul Mustafa Çakır, cinayeti ailesiyle birlikte planladıklarını söyledi. Olay günü, Ovabayındır köyüne gittiği sırada takibe aldıkları babalarını dağlık bir bölgede yakaladıktan sonra dövmeye başladıkları, yanlarında getirdikleri armut sopasıyla kafasına vurarak beynini parçaladıktan sonra cesedini yol kenarına bırakıp kaçtıkları anlaşılan şahısların köydeki evlerinde üzerini toprakla kamufle ettikleri suç aleti sopa da ele geçirildi. Cinayetin, Hasan Çakır’ın çocuklarına köydeki 1.5 - 2 milyar değerindeki tarlasını vermediği için işlendiği belirtildi.

"BENİ ÖLDÜRECEKLER" DİYE SAVCILIĞA BAŞVURDU

Ailesi tarafından öldürülen Hasan Çakır’ın, cinayet tarihinden 12 gün önce Bigadiç Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe ile müracaat ederek, çocukları tarafından ölümle tehdit edildiğini bildirdiği ve şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Katledilen babanın, daha önce de 2 defa aynı şekilde öldürülme korkusuyla savcılığa başvurduğu ve ailenin savcılık tarafından ifadelerinin alındığı öğrenildi.

CİNAYETİ SAÇ KILI AYDINLATTI

Cinayet, jandarmanın suç aleti sopada bulduğu saç kılı üzerinde yapılan kriminal inceleme sonucu elde ettiği delilden yola çıkalarak aydınlatıldı. Zanlılardan Mustafa Çakır’ın, "babamı ben öldürdüm" diye suçunu itiraf ettiği, cinayeti diğer kardeşleriyle birlikte işlediklerini söylediği bildirildi.

Bu arada, eşinin öz yeğeni ile birlikte yaşayan Döndü Çakır, olay günü hastaneye gittiğini anlatırken, savcılığa ifade veren bazı görgü şahitleri, Mutlu’nın dışındaki 4 kişinin olay günü maktülün peşinden gittiklerini gördüklerini söyledi.

Anne Döndü Çakır ile beraber olduğu Mehmet Çakır’ın azmettirici, diğer 3 kardeşin de adam öldürme iddiasıyla haklarında işlem yapılan şahıslar adliyeye sevk edildi. Bu arada, otopsi incelemesi yapılan Hasan Çakır’ın cenazesi, yakınları tarafından köy mezarlığında toprağa verildi.

İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, bundan böyle hiçbir olayın faili meçhul kalmayacağını, küçük ya da büyük her türlü olayın mutlaka sonucuna ulaşılarak aydınlatılacağını ve suçluların adalete teslim edileceğini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 17:35:41
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 16:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?