22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

"Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele" konferansı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde öğrencilere "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele" konulu konferans veren Prof. Dr. Orhan Kural, sigara içmemelerini istediği öğrencilere hiçbir şeyi israf etmemelerini tavsiye etti. 

Belediye Başkanı Fikret Akova'nın davetlisi olarak ilçeye gelen Prof. Dr. Orhan Kural, Belediye Düğün Salonu'nda öğrencilerle buluştu. Dünya nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken Kural, herkesin çevreci olmasını istedi. Prof. Dr. Kural, "Herkes bu gün kendimi geliştirmek için ne yaptımın muhasebesini yapmalı. Çevremiz hızla kirleniyor. Bu kış soğuk görmedik. Küresel ısınma var. Bunun için hepimiz çevreci olmak zorundayız. Çevreci olun rahat uyuyun. Türkiye'de 400 bin kahvehane var. Kahvehaneye karşıyım. Spora kesinlikle karşı değilim. Ancak Türkiye'de insanlar futbolla uyutuluyor. Bu yüzden buna da karşıyım. Devlet yapsın veya belediye yapsın kelimelerini de sevmem. Önce biz yapacağız. Önce biz yapacağız ki, başkalarına da yap deme hakkımız olsun. Hayvanları öldürmeyelim. Her hayvanın yaşama hakkı var. Hayvan sevmeyebiliriz. Ancak bu onları öldürmeyi gerektirmez. Köpekleri kısırlaştırmak lazım. Aksi halde üremenin önüne geçemeyiz. Sigara içmeyin. Sigara içen anne ve babalarınızı da uyarın. Sigara içmeyen bir delikanlı sigara içen kız arkadaşını öpse kül tablası yalamış olmaz mı? Hiçbir şeyinizi israf etmeyin. Anne ve babalarınıza söyleyin bu akşamdan itibaren çocuk yapmasınlar. İki çocuk yeter" dedi. 

Prof. Dr. Orhan Kural konferansın sonunda öğrencilere çevreci andını söyletti. Kural daha sonra kitaplarını imzaladı. 190 ülke gezdiğini belirten Kural, 81 il ve 500 ilçede konferanslar verdiğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 11:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?