22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

12 yaşında kitap yazdı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Avni Özpolat İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 12 yaşındaki öğrenci Osman Çetin kitap yazdı.

12 yaşında olmasına rağmen, sayısız kitap okuyan ve bu okuduklarından bir kitap yazmaya karar veren Osman Çetin, "Büyüyünce fizikçi ve siyasetçi olmak istiyorum" dedi. Oğlunun ilkokula başladığı günden beri yaklaşık olarak 300'e yakın kitap okuduğunu söyleyen Osman Çetin'in babası Yusuf Çetin, "Osman özellikle psikoloji, insan davranışları ve çalışma yöntemleri konularında incelemelerde bulundu. Bunda da başarılı oldu. Osman'dan üniversite döneminde ve sonrasında başarılar bekliyorum" diye konuştu.

1995 doğumlu olan Osman Çetin ise, "Bu kitabı Türkçe dersinde öğretmenim Murat Kartal, dönem ödevi olarak verdi. Bu dönem ödevini biraz daha geliştirerek, ileride arkadaşlarıma yardımı olur düşüncesiyle kitap haline getirdim. Toplam olarak 60 sayfa çıkan kitabımda, birçok kitap ve internet üzerinden girdiğim sitelerden faydalandım. Umarım yarınlar için faydalı olur" dedi.

Avni Özpolat İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Muştu da, "Öğrencimiz Osman Çetin'in böyle bir başarı yakalaması bizi çok mutlu etti, gurur duyduk. Osman ile ara sıra tartışsak da, ilk önceleri onu anlamada zorluk çektiğimizi kabul ettik. Anlamaya başlayınca ise Osman'ın beyninin diğer akranlarına göre daha fazla gelişmiş olduğunu gördük. Osman ne yapacağını bilen bir çocuk. Yaptığı her şeyi çevreyi düşünerek yapan bir öğrenci. Osman'ın ileriki yıllarda çok başarılı bir geleceği olacağına inancımız tam" ifadelerini kullandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 18:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?