23
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

55 yıldır dana ve koyun kemiğiyle yürüyor

Burhaniye'ye bağlı Şarköy’de, doğuştan "cam çocuk" hastalığına yakalanan 1 kişi, 55 yıl önce bacağına takılan koyun ve dana kemikleriyle ayakta duruyor.

Bacağına takılan kemiklerle yürüyebilir hale geldiğini belirten Hüseyin Uyar (57), hayatını bu kemiklere borçlu olduğunu söyledi. İlçeye bağlı Şarköy’de çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Uyar, hastalık yüzünden boyunun da kısa kaldığını söyledi.

Doğuştan cam kemik hastalığıyla doğduğunu belirten Hüseyin Uyar, "Çocukluğum da çok sık kolum ve bacağım kırılıyordu. Rahmetli annem kırıklarımı 49’a kadar saydığını söylerdi. 1950 yılında İstanbul Haseki Hastanesi’nde ameliyat geçirdim. Dr. Münir Ahmet Yener, beni 2 kez ameliyat etti. Bacağıma önce köpek kemiğiyle yama yaptılar. Ama tutmadı. Daha sonra koyun ve dana kemiklerini eklediler. Bunlar tuttu. O günlerde ilk defa böyle koyun ve dana kemiğinden ekleme yapılıyordu. Başarılı oldu. Bu arada ilaç tedavisi de yaptılar. O tedaviden sonra bacağımda ve kollarımda kırılma olmadı. Şu anda bastonla geziyorum. Ancak bu yaşlılıktan. Yıllarca terzilik yaptım. O dönemler de baston filan kullanmıyordum. Yani şu anda koyun ve dana kemikleri sayesinde ayakta durabiliyorum. Ameliyatımı yapan rahmetli doktora her zaman dua ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 17:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?