7
Haziran
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Ağaç kesmemek için projeyi değiştrdi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytinliklerin için de bir fabrika kuran Prof. Dr. Yahya Laleli, hiç ağaç kesmeden fabrikayı kurdu. Fabrika alanının için de kalan 2 zeytin ağacı görenlerin büyük ilgisini çekiyor.

İlçeye bağlı Taylıeli köyünden 1998 yılında kurulan Taylıeli Zeytin Yağı fabrikasının yörenin en modern tesisi olduğunu belirten Fabrika Müdürü Gıda Mühendisi Cemal Güven, zeytin ağacına çok önem verdiklerini söyledi.

Fabrikanın günlük 68 ton zeytin işleme kapasitesi bulunduğunu da belirten Güven, "Yahya Laleli zeytin ağacına çok büyük önem veriyor. Onun için de fabrikayı kurarken hiçbir ağacı kestirmedi. Fabrikanın kurulduğu alanda bulunan iki zeytin ağacını kesmemek için özel proje hazırlatarak bu ağaçları fabrikanın ortasında bırakıldı. Bu durum gören herkesin ilgisini çekiyor" dedi.

Taylıeli Zeytinyağı Fabrikasının "Laleli" markalı ürünlerinin çok sayıdaki ülkeye ihraç edildiğini belirten Cemal Güven "Körfezde kendimize ait 48 bin dolayında zeytin ağacı var. Bu ağaçlara büyük ihtimam gösteriyoruz. Onun için her yıl ürün alıyoruz. İyi bir bakımla zeytin de her yıl verim almak mümkündür" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 14:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?