22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Alman turistler Dutluca'ya hayran kaldılar

Alman turistler Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca köyüne hayran kaldılar. 

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca'ya giden 70 Alman önce Kestanelik dağında doğa yürüyüşü yaptıktan sonra köylü kadınların hazırladığı gözlemeleri yedi. Deliktaş kaya sunağını gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Sabahın erkten saatlerinde 3 minibüsle köye gelen Alman konuklar önce Kestanelik dağındaki yaklaşık 6 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşü yaptı. Deliktaş kaya sunağı yanındaki kafeteryada köylü kadınların hazırladıkları gözlemeleri yiyen ve çaylarını içen Almanlar köyün doğal güzelliğine hayran oldular. Köy muhtarı İsmail Durmaz'ın da çay servisi yaptığı Alman turistlerin rehberi Jochen Lemke, konukların Dutluca'ya hayran kaldıklarını söyledi. 

Muhtar Durmaz'a da teşekkür eden Jochen Lemke, "Buradan memnun ayrılan konuklar Almanya'da anlatıyorlar. Arkasından gelen gruplar da Dutluca'yı ziyaret etmek istiyorlar. Şimdi de içlerinde çocukların da bulunduğu 70 kişilik grubu getirdik. Bu grupta doktorlar, mühendisler ve sanatçılar var. Hepsi de buraya hayran kaldı. İnsanlar çok sıcak. Doğa çok güzel. Dutluca Edremit körfezini kuş bakışı gören bir yer. Alman konuklar Burhaniye'yi çok seviyor. Burhaniye pazarını da geziyorlar. Kazdağı'na gidiyoruz. Kısacası körfezi çok seviyorlar. Buradaki zeytin kültürünü çok seviyorlar. Konukların hepsi zeytin ve zeytinyağı götürüyor. Almanlar buraya hayran kaldı. Bundan böyle daha çok konuk getireceğiz" dedi. 

3 yıldan beri Alman konukları ağırladıklarını belirten köy muhtarı İsmail Durmaz, "Biz onlardan memnunuz. Onlar da bizden. Tüm köy halkı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Memnun ayrılan gruplar başka grupların gelmesini sağlıyor" dedi. Alman turistler ayrılmadan Deliktaş kaya sunağı yanında hatıra fotoğrafı çektirdiler.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?