18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Anadolu Ateşi Burhaniye'de yanacak

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, 16. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Festival açılışı dolayısıyla otobüs garajından ilçe meydanına kadar bando eşliğinde yürüyüş yapıldı. Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Ali Kemal Deveciler, Orhan Sür, Balıkesir Vali Yardımcısı Halil Yavuz Kaya, Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü ile çok sayıda Belediye Başkanı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık, meydanı doldurdu.

Burada bir konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, "Festival için 79 kişi ve kurum bir araya geldi. Festivalde 37 faaliyet yer alıyor. Festivalde söyleşiler, paneller, sergiler, tiyatro ve konserler yer alıyor. Birkaç festivali donatacak kadar faaliyet yapıyoruz. İlçemizde turizmi geliştirmek istiyoruz. Festivaller, turizm için çok önemli olan tanıtımın bir parçası" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Romanya Basarabi Halk Oyunları ekibi, Bergama Halk Oyunları ekibi ve Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri büyük ilgiyle izlendi. İskele Mahallesi'nde ve Ören meydanında çok sayıda resim, fotoğraf ve heykel sergileri açıldı. Fiyort Otel'de yapılan törenlerde en güzel bahçe yarışmasında ve Necati Ender fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Sami Karaören'in, "Anılarda Müşerref Hekimoğlu" konulu söyleşisinin ardından, İzmir Devlet Tiyatrosu'nun Deli Dumrul adlı oyunu Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosu'nda sergilendi. 12 Temmuz tarihine kadar sürecek olan festival, Anadolu Ateşi'nin gösterisi yanında çeşitli kültür sanat faaliyetleri, paneller ve TRT konseriyle son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:31:51
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 13:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem özuzun IP: 212.175.115.xxx Tarih : 29.11.2007 15:25:41

ben burhaniye halk oyunları ekibiniçok seviyorum ve bir zamanlar halk oyunları ekibindeydim.ama taşındığımız için ayrılmak zorunda kaldım sonra altınoluk halk o.e.girdim ve hala altınoluk h.o.e.yim. ama burhaniye gibisi yok ayfer hocamı çok özledimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm