18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Bakanlık tesisleri yüksek okula dönüşüyor

Burhaniye'de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü tesisleri, Avrupa Birliği Sürekli Eğitim Merkezi ve iki yüksek okula ev sahipliği yapacak.

Burhaniye Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda, trilyonlarca lira harcanarak yapılan binalarda, Avrupa Birliği Sürekli Eğitim Merkezi’nin yanı sıra, hangi yüksek okulun açılacağı konusu tartışıldı. Yetkililer ile siyasi parti temsilcileri ve oda başkanlarının katıldığı toplantıda, tıp fakültesi açılması yönünde talepler dile getirildi. BAÜ Rektörü Necdet Hacıoğlu, tıp fakültesi açmanın 200 trilyonluk bir maliyeti olduğunu belirterek, bunun mümkün olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Akova, zeytincilik veya su ürünleri bölümlerinin açılmasını teklif etti.
Bir ilkokulda açılan Burhaniye Meslek Yüksek Okulu’nun bugün kendi binasında hizmet verdiğini belirten Rektör Hacıoğlu, "YÖK ilçelerde fakülte açılmasına sıcak bakmıyor. Kanunla veya bakanlar kurulu kararı ile açılabilir. Burhaniye MYO’da bu yıl dördüncü bölümü açıyoruz. Öğrenci sayısı 800’e çıkıyor. Bu binada açacağımız yüksek okul da gençlerimize geçerli meslek verecek bir okul olmalı. Ayrı bu binalarda Avrupa Birliği Sürekli Eğitim Merkezi yılın 12 ayı hizmet verecek" dedi.

Yapılan konuşmalar sonucu Ören Tepe’deki trilyonluk binalarda uygulamalı bilimler yüksek okulu veya iktisat fakültesi açılması karara bağlandı. AK Parti’li meclis üyesi Raif Çokçetin, kimsenin "Ben yaptım" şeklinde beyanat vermemesini istedi. Toplantının çok yararlı olduğunu belirten Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, birlik ve beraberlik için de çok güzel işler yapılabildiğini belirterek, "Burada alınan kararlar yazılarak Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderilecek. Üniversite senatosunun alacağı karar da Ankara’ya gönderilecek. Binanın tamamlanması için gerekli olan 5 - 6 trilyonun temini için de çalışma yapalım" diye konuştu.

1990 yılında yapımına başlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü tesisleri acil eylem planı gereğince Maliye Bakanlığı’nca 4 kez ihaleye çıkarılmasına rağmen satılamamıştı. Yüzde 85’i tamamlanan bina 480 yataklı ve 5 yıldızlı otel konforuna sahip.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 16:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?